• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Omena-lanttusose

Omena-lanttusose sopii niin joulupöytään kuin liharuokien lisäkkeeksikin.
Omena-lanttusose
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 109 kcal / annos (170g)

Ainekset

10 annosta
    • n. 1kglanttuja
    • 3-4omenaa
    • 3-4dlomenatäysmehua
    • n. 1/2tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria
    • 1rklsiirappia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja lohko lantut sekä omenat. Keitä ne kypsiksi omenamehussa. Kaada keitinliemi talteen.
  2. Soseuta pehmeät lantut ja omenat tasaiseksi soseeksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon keitinliemi ja kerma.
  3. Mausta sose suolalla, pippurilla ja siirapilla. Tarjoa lanttu-omenasose lämpimänä kinkun tai kalkkunan kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Valmista sose etukäteen ja kuumenna se uunissa. Ripottele pinnalle korppujauhoja, jos haluat pintaan rapeutta.

Ravintosisältö perannos 170g100 g

  • 109 kcal456 kJ
  • Proteiinia1 g
  • Hiilihydraatteja13,6 g
  • Rasvaa4,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1