Hyppää sisältöön
Omena-lanttusoseTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Omena-lanttusose

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
Omena-lanttusose sopii niin joulupöytään kuin liharuokien lisäkkeeksikin.
  • Gluteeniton

Ainekset

10 annosta
  • n. 1 kg lanttuja
  • 3–4 omenaa
  • 3–4 dl omenatäysmehua
  • 1 dl Pirkka kuohukermaa
  • n. 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 rkl siirappia

Ravintosisältö

  • Energia
    264 kJ / 63 kcal
  • Rasva
    2,2 g
  • josta tyydyttynyttä
    1,4 g
  • Hiilihydraatit
    8,6 g
  • josta sokereita
    8,5 g
  • Proteiini
    0,8 g
  • Suola
    0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja lohko lantut sekä omenat. Keitä ne kypsiksi omenamehussa. Kaada keitinliemi talteen.
  2. Soseuta pehmeät lantut ja omenat tasaiseksi soseeksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon keitinliemi ja kerma.
  3. Mausta sose suolalla, pippurilla ja siirapilla. Tarjoa lanttu-omenasose lämpimänä kinkun tai kalkkunan kanssa.
Vinkki! Valmista sose etukäteen ja kuumenna se uunissa. Ripottele pinnalle korppujauhoja, jos haluat pintaan rapeutta.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,0 (6 arviota)