Omena-lanttusose
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
Omena-lanttusose sopii niin joulupöytään kuin liharuokien lisäkkeeksikin.
- Gluteeniton
Ainekset
10 annosta
n. 1 kg | lanttuja tai |
3–4 | omenaa tai |
3–4 dl | omenatäysmehua tai |
1 dl | tai |
n. 1/2 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
1 rkl | siirappia tai |
Valmistus
30 - 60 min
Kuori ja lohko lantut sekä omenat. Keitä ne kypsiksi omenamehussa. Kaada keitinliemi talteen.
Soseuta pehmeät lantut ja omenat tasaiseksi soseeksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon keitinliemi ja kerma.
Mausta sose suolalla, pippurilla ja siirapilla. Tarjoa lanttu-omenasose lämpimänä kinkun tai kalkkunan kanssa.
Vinkki! Valmista sose etukäteen ja kuumenna se uunissa. Ripottele pinnalle korppujauhoja, jos haluat pintaan rapeutta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(62 arvostelua)
- yli 60 min3,2(25 arvostelua)
- yli 60 min
- yli 60 min3,2(15 arvostelua)
- yli 60 min
- yli 60 min3,8(14 arvostelua)
- yli 60 min2,8(25 arvostelua)
- 30 - 60 min
Arvostele resepti
ka. 3,4 (5 arvostelua)