Peltirosolli
Peltirosolli on loistoruoka pikkujouluihin ja joulukuun tunnelmointiin. Pellillä tarjottava kimpparuoka sopii myös aaton rentoon buffapöytään. Noin 2,55 €/annos*
4-6 annosta30 - 60 min
Ainekset
4-6 annosta
- 3(300 g)porkkanaa
- 3(400 g)Pirkka yleisperunoita (keltainen pussi)
- 3(400 g)Pirkka punajuurta
- 1(120 g)punasipuli
Vinegretti
- 1dlrypsiöljyä
- 3rklomenaviinietikkaa
- 3rkltummaa siirappia
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Halloumimuru
- 1pkt(250 g)Pirkka Parhaat halloumia
- 1ps(100 g)Pirkka Luomu kuorellisia manteleita
Pinkki kermavaahto
- 1tlk(2 dl)Pirkka kuohukermaa
- 2punajuurilohkoa
- 1 1/2tlomenaviinietikkaa
- 2tlsokeria
Valmistus
30 - 60 min- Kuori ja lohko porkkanat, perunat, punajuuret ja punasipuli. Laita kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle osioittain, punajuuret reunimmaiseksi. Säästä pari punajuurilohkoa kermavaahdon värjäämistä varten.
- Yhdistä vinegrettin ainekset keskenään ja kääntele puolet seoksesta kasvisten joukkoon. Paista kasviksia 200-asteisessa uunissa ensin 30 minuuttia.
- Raasta halloumi karkeaksi. Rouhi mantelit veitsellä ja sekoita halloumin joukkoon. Ripottele seos kasvisten päälle. Jatka kypsentämistä noin 15 minuuttia, kunnes punajuuretkin ovat kypsiä. Valuta loppu vinegretti peltirosollin päälle.
- Rosollin kypsyessä viipaloi jäljelle jääneet punajuuret ohuen ohuiksi viipaleiksi kulhoon. Lisää kerma ja heiluttele kulhoa niin, että kerma värjääntyy pinkiksi. Kalasta punajuuren palat haarukalla pois. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Mausta etikalla ja sokerilla.
- Tarjoa peltirosolli kuumana pinkin kermavaahdon kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Teemat Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Todella hyvää, sopii jouluksi ja arkeen.