Karamellisoidut lanttuviipaleetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Karamellisoidut lanttuviipaleet

Karamellisointi antaa lanttuviipaleille ihanan tahmean mausteisen maun. Mainio jouluruokien lisäke. Noin 0,55€/annos*

  • 6-8 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

6-8 annosta
    • 700glanttua
    • 50gvoita
    • 1/2dltummaa siirappia
    • 2-3rklvaaleaa balsamiviinietikkaa
    • tai
    • omenaviinietikkaa
    • 1/2dlvettä
    • rouhittua mustapippuria
    • ripaus suolaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja paloittele lanttu paksuhkoiksi viipaleiksi.
  2. Kuumenna rasva pannulla. Lisää lantut ja kääntele muutaman minuutin ajan. Lisää siirappi ja jatka kääntelyä.
  3. Lisää viinietikka ja vesi ja hauduta miedolla lämmöllä välillä käännellen, kunnes lantut pehmenevät ja saavat väriä, noin 15-20 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.
  4. Rouhi pähkinät ja paahda kuivalla kuumalla pannulla. Lisää pähkinärouhe, mustapippuri ja suola lanttujen joukkoon lopuksi.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu
  • Hedda5.11.2018

    Herkku! Taitaa syrjäyttää lanttulaatikon joulupöydässä. 20 minuutin haudutus ei ihan minun lanttulohkoille riittänyt.