Karamellisoidut lanttuviipaleet
Karamellisointi antaa lanttuviipaleille ihanan tahmean mausteisen maun. Mainio jouluruokien lisäke. Noin 0,55€/annos*
- 6-8 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
6-8 annosta
- 700glanttua
- 50gvoita
- 1/2dltummaa siirappia
- 2-3rklvaaleaa balsamiviinietikkaa tai
- omenaviinietikkaa
- 1/2dlvettä
- 1/2ps(à 100 g)Pirkka saksanpähkinöitä
- rouhittua mustapippuria
- ripaus suolaa
Valmistus
30 - 60 min- Kuori ja paloittele lanttu paksuhkoiksi viipaleiksi.
- Kuumenna rasva pannulla. Lisää lantut ja kääntele muutaman minuutin ajan. Lisää siirappi ja jatka kääntelyä.
- Lisää viinietikka ja vesi ja hauduta miedolla lämmöllä välillä käännellen, kunnes lantut pehmenevät ja saavat väriä, noin 15-20 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.
- Rouhi pähkinät ja paahda kuivalla kuumalla pannulla. Lisää pähkinärouhe, mustapippuri ja suola lanttujen joukkoon lopuksi.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Erittäin maittava lanttuannos. Kaikilta syöjiltä hyvät arvosanat.
Herkku! Taitaa syrjäyttää lanttulaatikon joulupöydässä. 20 minuutin haudutus ei ihan minun lanttulohkoille riittänyt.