• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Omena-ruismaljat

Omena-ruismaljat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • alle 30 min
  • 300 kcal / annos (150g)

Ainekset

8 annosta

Omenahilloke

    • 750ghappamia omenoita (esim. Jonagold)
    • n. 1dlsokeria
    • 1dlvettä
    • 1/2dlsitruunanmehua
    • 1/2tlkanelia
    • 1tlvanilliinisokeria
    • (2 rklkonjakkia)

Lisäksi

Valmistus

alle 30 min
  1. Hienonna leivät monitoimikoneessa tai veitsellä muruiksi.
  2. Sulata rasva pannussa, lisää fariinisokeri, mausteet ja leipämurut. Paista noin 10 minuuttia, kunnes leipämurut ovat rapeita. Jäähdytä.
  3. Kuori omenat tarvittaessa, kuutioi ja pane kattilaan. Lisää sokeri, vesi, sitruunanmehu ja kaneli. Hauduta omenoita miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, välillä sekoittaen.
  4. Hilloke on valmista kun omenat ovat pehmenneet mutta eivät vielä kokonaan soseutuneet. Ota kattila levyltä ja mausta vanilliinisokerilla sekä halutessasi konjakilla. Anna jäähtyä.
  5. Vaahdota vaniljakastike.
  6. Annostele lasien tai jälkiruokamaljojen pohjalle ensin leipämuruseosta, sitten omenahilloketta ja lopuksi vaniljakastiketta. Koristele annokset sitruunamelissan lehdillä tai puolukoilla.

Ravintosisältö perannos 150g100 g

  • 300 kcal1 260 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja47 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille