Omena-marenkileivokset
Omena-marenkileivokset kruunaavat kahvipöydän.
15 annostaalle 30 min340 kcal / annos (110g)
Ainekset
15 annosta
Pohja
- 1 1/2dlsokeria
- 4kananmunan keltuaista
- 2dlvehnäjauhoja
- 2tlleivinjauhetta
- 1 1/2dlkevytmaitoa
Marenki
- 4valkuaista
- 2dlsokeria
- 3/4dl(25 g)mantelilastuja
Täyte
- 2(550 g)isoa omenaa (esim. Jonagold)
- 2rklsitruunanmehua
- 1rklsokeria
- 1tlkanelia
- 2tlvanilliinisokeria
Valmistus
alle 30 min- Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
- Levitä taikina ohueksi kerrokseksi voidellun leivinpaperin päälle uunipellille. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri edelleen vatkaten, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenkiseos taikinan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Kuori ja raasta omenat karkeaksi raasteeksi. Sekoita joukkoon sitruunanmehu ja mausteet. Vaahdota kerma ja sekoita omenaraasteen joukkoon.
- Jaa marenkilevy kahtia terävällä veitsellä ja irrota puoliskot leivinpaperista. Paloittele molemmat puoliskot 15 ruutuun. Jaa täyte tasaisesti toisen puoliskon ruuduille. Nosta toiset ruudut päälle niin, että marenki jää päälle.
- Täytä ja tarjoa marenkileivokset saman päivän aikana. Marenkipohjan voit valmistaa aikaisemmin ja pakastaa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Ravintosisältö per annos 110g100 g
- 340 kcal1 420 kJ
- Proteiinia 4 g
- Hiilihydraatteja32 g
- Rasvaa21 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi