Hyppää sisältöön
Omena-marenkileivoksetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Omena-marenkileivokset

  • Annosmäärä15 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
Omena-marenkileivokset kruunaavat kahvipöydän.

    Ainekset

    15 annosta

    Pohja

    150 g
     
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    4
     
    kananmunan keltuaista
    tai
    2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 1/2 dl
     
    kevytmaitoa
    tai

    Marenki

    4
     
    kananmunan valkuaista
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    3/4 dl (25 g)
     
    mantelilastuja
    tai

    Täyte

    2 (550 g)
     
    isoa omenaa (esim. Jonagold)
    tai
    2 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
    1 rkl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    tai
    2 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    4 dl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 253 kJ / 300 kcal
    Rasva
    18,2 g
    josta tyydyttynyttä
    10,7 g
    Hiilihydraatit
    29,6 g
    josta sokereita
    23,6 g
    Proteiini
    3,7 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 30 min
    Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
    Levitä taikina ohueksi kerrokseksi voidellun leivinpaperin päälle uunipellille. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri edelleen vatkaten, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenkiseos taikinan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä.
    Kuori ja raasta omenat karkeaksi raasteeksi. Sekoita joukkoon sitruunanmehu ja mausteet. Vaahdota kerma ja sekoita omenaraasteen joukkoon.
    Jaa marenkilevy kahtia terävällä veitsellä ja irrota puoliskot leivinpaperista. Paloittele molemmat puoliskot 15 ruutuun. Jaa täyte tasaisesti toisen puoliskon ruuduille. Nosta toiset ruudut päälle niin, että marenki jää päälle.
    Täytä ja tarjoa marenkileivokset saman päivän aikana. Marenkipohjan voit valmistaa aikaisemmin ja pakastaa.