Omena-marenkileivokset
- Annosmäärä15 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
Omena-marenkileivokset kruunaavat kahvipöydän.
Ainekset
15 annosta
Pohja | |
---|---|
150 g | tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
4 | kananmunan keltuaista tai |
2 dl | vehnäjauhoja tai |
2 tl | leivinjauhetta tai |
1 1/2 dl | kevytmaitoa tai |
Marenki | |
4 | kananmunan valkuaista tai |
2 dl | sokeria tai |
3/4 dl (25 g) | mantelilastuja tai |
Täyte | |
2 (550 g) | isoa omenaa (esim. Jonagold) tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
1 rkl | sokeria tai |
1 tl | tai |
2 tl | vanilliinisokeria tai |
4 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 253 kJ / 300 kcal |
Rasva | 18,2 g |
josta tyydyttynyttä | 10,7 g |
Hiilihydraatit | 29,6 g |
josta sokereita | 23,6 g |
Proteiini | 3,7 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
Levitä taikina ohueksi kerrokseksi voidellun leivinpaperin päälle uunipellille. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri edelleen vatkaten, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenkiseos taikinan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä.
Kuori ja raasta omenat karkeaksi raasteeksi. Sekoita joukkoon sitruunanmehu ja mausteet. Vaahdota kerma ja sekoita omenaraasteen joukkoon.
Jaa marenkilevy kahtia terävällä veitsellä ja irrota puoliskot leivinpaperista. Paloittele molemmat puoliskot 15 ruutuun. Jaa täyte tasaisesti toisen puoliskon ruuduille. Nosta toiset ruudut päälle niin, että marenki jää päälle.
Täytä ja tarjoa marenkileivokset saman päivän aikana. Marenkipohjan voit valmistaa aikaisemmin ja pakastaa.