• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Omenakeikauskakku

N. 0,50€/annos.
Omenakeikauskakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 282 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta

Vuokaan

Taikina

    • 2 1/2dlvehnäjauhoja
    • 2dlsokeria
    • 1tlleivinjauhetta
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 1tlkanelia
    • 2kananmunaa
    • 1 1/2dljuoksevaa margariinia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja kuutioi omenat. Levitä margariini, fariinisokeri, mantelirouhe ja omenakuutiot kakkuvuoan (halk. 24 cm) pohjalle.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munat ja margariini sekoittaen. Levitä taikina omenapalojen päälle vuokaan.
  3. Paista 175-asteessa uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016

Ravintosisältö per 100 g

  • 282 kcal1 180 kJ
  • Proteiinia3,51 g
  • Hiilihydraatteja29,7 g
  • Rasvaa16,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille17
  • Cara30.9.2016

    Täydellinen omenapiiras. Mehevä, maukas ja nopea valmistaa. Käytin tosi kirpeitä talviomenia ja niihin sokerimäärä oli hyvä. Lisäsin taikinaan lusikallisen kardemummaa. Näitä piirakoita nautittu jo kolme ja viikonlopuksi tehdään taas uusi.

  • Pepi29.9.2016

    Kaikki kakut ja piiraat niin vietävän, syötävän herkullisen näköisiä, mutta se lihottavuus!!

  • K-Kuluttajapalvelu23.9.2016

    Hei Kirpeä omena ja kiitos kommentista! Harmi, että kakku jäi raa'aksi. Kakku on testattu K-Koekeittiössä ohjeen mukaan tehtynä. Paistoaika riippuu uunista, joten jossakin uunissa kakku voi vaatia pidemmän paistoajan.

  • Kirpeä omena22.9.2016

    Kakku jäi keskeltä hieman raa'aksi. Seuraavalla kerralla vähentäisin hieman myös sokerin ja rasvan määrää.

  • Omenaposki20.9.2016

    Syksyn suosikkiresepti! Mehevä ja paranee vain vanhetessaan (jos sitä joskus säästyy). Vähensin vähän sekä sokeria että rasvaa ja kakku pysyi mehevänä siitä huolimatta.

  • Tänään leivottu18.9.2016

    Ihanan omenainen! Helppo ja nopea, kannattaa kokeilla.

  • omenan ystävä16.9.2016

    omenakeikauskakku on ihanaaaaaa