Omenakeikauskakku
Syksyn omenasadosta voi valmistaa herkullisen mehevän omenakeikauskakun. Tässä kakussa maisttuu myös mantelirouhe. Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa. N. 0,50€/annos.
8 annosta30 - 60 min282 kcal / 100 g
Ainekset
8 annosta
Vuokaan
- 500gomenaa (esim. Jonagold)
- 1/2dljuoksevaa margariinia
- 3/4dlfariinisokeria
Taikina
- 2 1/2dlvehnäjauhoja
- 2dlsokeria
- 1tlleivinjauhetta
- 1tlvanilliinisokeria
- 1tlkanelia
- 2kananmunaa
- 1 1/2dljuoksevaa margariinia
Valmistus
30 - 60 min- Kuori ja kuutioi omenat. Levitä margariini, fariinisokeri, mantelirouhe ja omenakuutiot kakkuvuoan (halk. 24 cm) pohjalle.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munat ja margariini sekoittaen. Levitä taikina omenapalojen päälle vuokaan.
- Paista 175-asteessa uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Ravintosisältö per 100 g
- 282 kcal1 180 kJ
- Proteiinia 3,51 g
- Hiilihydraatteja29,7 g
- Rasvaa16,4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Laitoin kaurahiutaleita noin puolidesiä ja vähensin vehnäjauhoja samassa suhteessa. Samoin lisäsin vähän margariinia. Tuli rapeaa ja sopi hyvin omenan kanssa.
Kiitos tästä ohjeesta ! Tosi hyvä ja helppo ohje.Onnistui hyvin.Sovelsin sen verran, että vaihdoin mantelirouheen mantelilastuiksi kun niitä löytyi kaapista.Suosittelen, kannattaa kyllä kokeilla..Ihanaa ja vaniljakastike kruunasi leivonnaisen.
Sen verran kiireinen ja laiska . Kun raaka-aineet löytyy heti hyllystä . Tämä onnistuu . Tosin kokkeja on monenlaisia ;)
Täydellinen omenapiiras. Mehevä, maukas ja nopea valmistaa. Käytin tosi kirpeitä talviomenia ja niihin sokerimäärä oli hyvä. Lisäsin taikinaan lusikallisen kardemummaa. Näitä piirakoita nautittu jo kolme ja viikonlopuksi tehdään taas uusi.
Kaikki kakut ja piiraat niin vietävän, syötävän herkullisen näköisiä, mutta se lihottavuus!!
Hei Kirpeä omena ja kiitos kommentista! Harmi, että kakku jäi raa'aksi. Kakku on testattu K-Koekeittiössä ohjeen mukaan tehtynä. Paistoaika riippuu uunista, joten jossakin uunissa kakku voi vaatia pidemmän paistoajan.
Kakku jäi keskeltä hieman raa'aksi. Seuraavalla kerralla vähentäisin hieman myös sokerin ja rasvan määrää.
Syksyn suosikkiresepti! Mehevä ja paranee vain vanhetessaan (jos sitä joskus säästyy). Vähensin vähän sekä sokeria että rasvaa ja kakku pysyi mehevänä siitä huolimatta.
Ihanan omenainen! Helppo ja nopea, kannattaa kokeilla.
omenakeikauskakku on ihanaaaaaa