• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Omenachutney

Omenachutney on hapanimelä lisäke. Se on mieluinen ruokalahja tai tuliainen.
Omenachutney
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 45 kcal / annos

Ainekset

    • 1kghappamia omenoita (kotimaisia)
    • 1(150 g)sipuli
    • 1-2valkosipulinkynttä
    • 1rkltuoretta inkivääriä hienonnettuna
    • 1 1/2dlomenaviinietikkaa
    • 1dlfariinisokeria
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/2tlkanelia
    • 2dlhillosokeria
    • (1 dlrusinoita)

Valmistus

yli 60 min
  1. Lohko omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Hienonna kuorittu sipuli, valkosipulinkynnet ja halkaistut chilipalot siemenineen.
  2. Pane kaikki muut ainekset paitsi hillosokeri ja rusinat kattilaan. Keitä 10-15 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet, mutta eivät kuitenkaan soseutuneet. Sekoita omenoita muutamia kertoja varovasti kypsennyksen aikana.
  3. Lisää hillosokeri ja rusinat. Keitä miedolla lämmöllä vielä noin 10 minuuttia. Annostele seos puhtaisiin, kuumennettuihin lasitölkkeihin. Sulje tölkit huolellisesti. Säilytä kylmässä. Chutney on nautittavissa seuraavana päivänä. Tarjoa esimerkiksi intialaisten ruokien tai muiden broileri- ja possuruokien kanssa. Kokeile myös juustojen ja voileipien kanssa. (Annoksesta tulee noin 1,5 litraa).

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 100 g

  • 45 kcal182 kJ
  • Proteiinia0,1 g
  • Hiilihydraatteja10 g
  • Rasvaa0 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua