Paahdettu rypäle-punajuurisalaatti
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
3–4 (500 g) | tai |
4–5 (500 g) | tai |
n. 250 g | tai |
n. 2 rkl | öljyä tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | timjamia tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1 pkt (125 g) | tai |
n. 3/4 dl (n. 40 g) | pekaanipähkinöitä tai |
1/2 ps (à 65 g) | tai |
Kastike | |
---|---|
tai |
Ravintosisältö
Energia | 671 kJ / 161 kcal |
Rasva | 10,1 g |
josta tyydyttynyttä | 2,9 g |
Hiilihydraatit | 11,5 g |
josta sokereita | 11,3 g |
Proteiini | 4,2 g |
Suola | 0,9 g |
Valmistus
Pese, kuori ja lohko punajuuret. Kuori ja suikaloi porkkanat. Huuhdo ja irrota rypäleet tertusta.
Mausta punajuuret ja porkkanat omissa kulhoissaan öljyllä, suolalla, timjamilla ja pippurilla. Kaada ne leivinpaperin päälle pellille omille puolilleen, jotta punajuuri ei värjää porkkanoita. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Ota pelti uunista ja kääntele vihanneksia hieman lastalla. Lisää rypäleet punajuurten joukkoon ja jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia.
Nostele punajuuret, rypäleet ja porkkanat laakealle tarjoiluvadille. Lisää paloiteltu sinihomejuusto, puolitetut pähkinät ja rucola. Valuta päälle balsamietikkakastiketta. Tarjoa haaleana tai kylmänä.
Vinkki! Voit paahtaa kasvikset vaikkapa tarjoamista edeltävänä päivänä. Säilytä ne omissa kulhoissaan värjääntymien välttämiseksi.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka punajuuri 1kg Suomi 1lkHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka Luomu suomalainen pesty porkkana 1 kg 1 lkHinta 2,39/kpl2,39/kg
- Pirkka tumma siemenetön rypäle 500gHinta 4,49/kpl8,98/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,25/kpl5,00/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,99/kpl
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka sinihomejuusto 125g vähälaktoosinenHinta 2,29/kpl18,32/kg
- Sallinen pekaanipähkinä 70gHinta 2,69/kpl38,43/kg
- Pirkka luomu rucola 65gHinta 1,99/kpl30,62/kg
- Pirkka Modenalainen tumma balsamietikkakastike 250mlHinta 3,59/kpl14,36/l
- Punajuuri SuomiHinta n. 0,14/kpl1,39/kg
- Porkkana 500g luomu Suomi 1lkHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Paavon luomuporkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Pirkka Parhaat siemenetön makea tumma rypäle 400gHinta 4,49/kpl11,23/kg
- Rypäle tumma 500g siemenetönHinta 4,49/kpl8,98/kg
- Keiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,35/kpl4,70/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Järvikylä timjami rkk FIHinta 1,89/kpl
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Saint Agur ranskalainen sinihomejuusto 115gHinta 4,59/kpl39,91/kg
- BE Gourmet 100g mieto herkullinen sinihomejuustoHinta 1,89/kpl18,90/kg
- Foodin pekaanipähkinä 120g luomuHinta 6,15/kpl51,25/kg
- Pirkka pekaanipähkinä 125gHinta 3,15/kpl25,20/kg
- Järvikylä villirucolasalaatti FI 1lkHinta 1,89/kpl
- Pirkka Parhaat Modenan balsamietikkakastike Välimeren yrtit 150mlHinta 2,89/kpl19,27/l
- Pirkka Parhaat Modenan balsamietikkakastike kirsikka 150mlHinta 2,89/kpl19,27/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,8(4 arviota)
- 30 - 60 min4,6(120 arviota)
- alle 30 min4,2(66 arviota)
- 30 - 60 min4,4(10 arviota)
- 30 - 60 min4,0(45 arviota)
- alle 15 min3,7(94 arviota)
- 30 - 60 min4,6(54 arviota)
- yli 60 min4,0(4 arviota)
Arvostele resepti
- Napsu1 vuosi sittenEka kerta olin laittanut viinirypäleitä uunin... ja kyllä kannatti. Paras punajuuri salaatti mitä ikinä olin syönyt!!!
- Salattifriikki1 vuosi sittenParas salatti ikinä!!!!
- irkku3 vuotta sittenkivoja vinkkejä
- Hansku7 vuotta sittenAivan ihana salaatti, tosin minäkään en laittanut viinirypäleitä uuniin, koska pidän niistä raikkaina.
- malspiiki8 vuotta sittenHyvä punajuuriresepti. Viinirypäleitä ei kuitenkaan mielestämme kannata laittaa uuniin rusinoitumaan, ne voi laittaa paahdettujen juuresten päälle sellaisenaan salaattikastikkeeseen maustumaan.
- Punajuuren ystävä8 vuotta sittenOikein on herkullista, suosittelen :)