Paahdettu rypäle-punajuurisalaatti
Paahdettu rypäle-punajuurisalaatti on juhlava alkuruoka tai lisäkesalaatti. Se maistuu lämpimänä tai kylmänä.
- 6 annosta
- 30 - 60 min
- 170 kcal / annos (160g)
Ainekset
6 annosta
- 3-4(500 g)Pirkka punajuurta
- 4-5(500 g)Pirkka Luomu porkkanaa
- n. 250gPirkka tummia rypäleitä
- n. 2rklöljyä
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tltimjamia
- ripausmustapippuria
- 1pkt(125 g)Pirkka sinihomejuustoa
- n. 3/4dl(n. 40 g)pekaanipähkinöitä
- 1/2ps(à 60 g)Pirkka rucolaa
Kastike
- Pirkka tummaa balsamietikkakastiketta
Valmistus
30 - 60 min- Pese, kuori ja lohko punajuuret. Kuori ja suikaloi porkkanat. Huuhdo ja irrota rypäleet tertusta.
- Mausta punajuuret ja porkkanat omissa kulhoissaan öljyllä, suolalla, timjamilla ja pippurilla. Kaada ne leivinpaperin päälle pellille omille puolilleen, jotta punajuuri ei värjää porkkanoita. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Ota pelti uunista ja kääntele vihanneksia hieman lastalla. Lisää rypäleet punajuurten joukkoon ja jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia.
- Nostele punajuuret, rypäleet ja porkkanat laakealle tarjoiluvadille. Lisää paloiteltu sinihomejuusto, puolitetut pähkinät ja rucola. Valuta päälle balsamietikkakastiketta. Tarjoa haaleana tai kylmänä.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit paahtaa kasvikset vaikkapa tarjoamista edeltävänä päivänä. Säilytä ne omissa kulhoissaan värjääntymien välttämiseksi.Kategoriat
Sesongit Ruokalajit Teemat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 160g100 g
- 170 kcal720 kJ
- Proteiinia 5 g
- Hiilihydraatteja12 g
- Rasvaa12 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Aivan ihana salaatti, tosin minäkään en laittanut viinirypäleitä uuniin, koska pidän niistä raikkaina.
Hyvä punajuuriresepti. Viinirypäleitä ei kuitenkaan mielestämme kannata laittaa uuniin rusinoitumaan, ne voi laittaa paahdettujen juuresten päälle sellaisenaan salaattikastikkeeseen maustumaan.
Oikein on herkullista, suosittelen :)