• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Paahdettu rypäle-punajuurisalaatti

Paahdettu rypäle-punajuurisalaatti on juhlava alkuruoka tai lisäkesalaatti. Se maistuu lämpimänä tai kylmänä.
Paahdettu rypäle-punajuurisalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 170 kcal / annos (160g)

Ainekset

6 annosta

Kastike

    • Pirkka tummaa balsamietikkakastiketta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese, kuori ja lohko punajuuret. Kuori ja suikaloi porkkanat. Huuhdo ja irrota rypäleet tertusta.
  2. Mausta punajuuret ja porkkanat omissa kulhoissaan öljyllä, suolalla, timjamilla ja pippurilla. Kaada ne leivinpaperin päälle pellille omille puolilleen, jotta punajuuri ei värjää porkkanoita. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Ota pelti uunista ja kääntele vihanneksia hieman lastalla. Lisää rypäleet punajuurten joukkoon ja jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia.
  3. Nostele punajuuret, rypäleet ja porkkanat laakealle tarjoiluvadille. Lisää paloiteltu sinihomejuusto, puolitetut pähkinät ja rucola. Valuta päälle balsamietikkakastiketta. Tarjoa haaleana tai kylmänä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit paahtaa kasvikset vaikkapa tarjoamista edeltävänä päivänä. Säilytä ne omissa kulhoissaan värjääntymien välttämiseksi.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 160g100 g

  • 170 kcal720 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja12 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 11 arvostelua
  • malspiiki30.10.2016

    Hyvä punajuuriresepti. Viinirypäleitä ei kuitenkaan mielestämme kannata laittaa uuniin rusinoitumaan, ne voi laittaa paahdettujen juuresten päälle sellaisenaan salaattikastikkeeseen maustumaan.

  • Punajuuren ystävä20.9.2016

    Oikein on herkullista, suosittelen :)