Paahdettu lanttusalaatti
Tämä salaatti haastaa lanttulaatikon! Kanelilla ja vaahterasiirapilla maustetut lantut ovat täydellinen pari sinihomejuuston ja hasselpähkinöiden kanssa. Noin 2,20 €/annos*
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1ps(1 kg)Pirkka lanttuja
- 1rklrypsiöljyä
- 1-2tlkanelia
- 1/2tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
Lisäksi
- 1dl(60 g)Pirkka hasselpähkinöitä
- 1ps(65 g)Pirkka Luomu rucolaa
- 1pkt(140 g)Castello Crumbly Blue juustoa
- tuoretta timjamia
Kastike
- ripaussuolaa
Valmistus
30 - 60 min- Kuori lantut ja leikkaa ne reiluiksi lohkoiksi. Pyörittele lantut öljyssä, vaahterasiirapissa ja mausteissa. Kaada lantut pellille leivinpaperin päälle ja paahda 225 asteessa noin 25 minuuttia. Lantut saavat jäädä hieman napakoiksi. Anna jäähtyä.
- Paahda hasselpähkinät kuivalla pannulla, rouhi veitsellä pienemmäksi.
- Sekoita kastikkeen ainekset kierrevatkaimella keskenään. Levitä rucolat laakealle vadille, valuta pinnalle noin puolet kastikkeesta.
- Nostele lantut vadille ja murenna pinnalle sinihomejuusto. Valuta loppu kastike salaatille ja koristele hasselpähkinöillä sekä tuoreella timjamilla.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Ruokalajit Teemat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
Todella maukas ja hauska ruoka. Stiltonia ja rukolan lisäksi vuona kaalia.
Mikähän muu juusto sopisi sinihomejuuston sijasta?
Piia, voit kokeilla sinihomejuuston tilalle vaikkapa vuohenjuustoa. Salaatista voi toki jättää juuston myös kokonaan pois.