• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Savujuustoinen juuressalaatti

Savujuustoinen juuressalaatti on maukas vaihtoehto rosollille joulupöydässä.
Savujuustoinen juuressalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 175 kcal / annos (135g)

Ainekset

6 annosta

Marinadi

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja suikaloi punajuuret sekä palsternakat. Sekoita marinadin ainekset suuressa kulhossa.
  2. Lado punajuurisuikaleet uunipannulle leivinpaperin päälle. Sivele niiden pintaan hieman marinadia. Paahda punajuuria 200-asteisen uunin ylätasossa noin 20 minuuttia. Lisää palsternakat uunipannulle, sivele pintaan hieman marinadia ja jatka kypsennystä vielä noin 10-15 minuuttia tai kunnes juurekset ovat kypsiä.
  3. Kaada kypsät juurekset kulhoon marinadin joukkoon ja sekoittele varovasti. Jäähdytä ja anna kasvisten marinoitua jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
  4. Huuhtele ja suikaloi omena. Leikkaa leppäsavujuusto ohuiksi lastuiksi. Valuta ylimääräinen marinadi juureksista lävikössä. Asettele rucola, juurekset ja omenasuikaleet kerroksittain tarjoiluvadille. Ripottele juustolastut salaatin pinnalle. Tarjoa savujuustoinen juuressalaatti alkupalana tai lisäkkeenä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 135g100 g

  • 175 kcal732 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja8 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua