Hyppää sisältöön
Juustoinen päärynä-punajuurisalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Juustoinen päärynä-punajuurisalaatti

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Punajuuri ja sinihomejuusto ovat tunnetusti hyvä makupari, johon päärynä ja pekaanipähkinä sopivat mitä parhaiten.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

8 annosta

Kastike

  • 2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
  • 4 rkl Pirkka rypsiöljyä
  • 2 tl piparjuuriraastetta tai
  • wasabia
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä punajuuret kypsiksi ja anna jäähtyä. Kuori punajuuret ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi lautaselle. Ripottele päälle hieman suolaa. Nosta kylmään.
  2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  3. Leikkaa sinihomejuustokiila noin puolen sentin viipaleiksi ja jaa kahtia. Pese ja kuivaa päärynät. Halkaise ja poista siemenet ja kanta. Leikkaa ohuiksi lohkoiksi ja paloittele. Huuhtele ja valuta suolaheinänlehdet. Irrota lehdet varsista ja silppua punaiset varret.
  4. Levitä salaattisekoitus, punajuurilohkot, juusto- ja päärynäpalat sekä suolaheinän lehdet ja varsisilppu pariin kerrokseen isolle laakealle vadille ja lusikoi salaattikastike kerrosten väliin ja päälle. Rouhi pähkinät karkeaksi ja viimeistele salaatti niillä. Voit koota salaatin alkuruoaksi suoraan lautasille.
Vinkki! Voit keittää punajuuret valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,4 (10 arviota)