• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Juustoinen päärynä-punajuurisalaatti

Punajuuri ja sinihomejuusto ovat tunnetusti hyvä makupari, johon päärynä ja pekaanipähkinä sopivat mitä parhaiten. n. 1,30€/annos*.
Juustoinen päärynä-punajuurisalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 160 kcal / annos (110g)

Ainekset

8 annosta

Kastike

    • 2rklvalkoista balsamiviinietikkaa
    • 4rklöljyä
    • 2tlpiparjuuriraastetta (Felix) tai
    • wasabitahnaa
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä punajuuret kypsiksi ja anna jäähtyä. Kuori punajuuret ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi lautaselle. Ripottele päälle hieman suolaa. Nosta kylmään.
  2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  3. Leikkaa sinihomejuustokiila noin puolen sentin viipaleiksi ja jaa kahtia. Pese ja kuivaa päärynät. Halkaise ja poista siemenet ja kanta. Leikkaa ohuiksi lohkoiksi ja paloittele. Huuhtele ja valuta suolaheinänlehdet. Irrota lehdet varsista ja silppua punaiset varret.
  4. Levitä salaattisekoitus, punajuurilohkot, juusto- ja päärynäpalat sekä suolaheinän lehdet ja varsisilppu pariin kerrokseen isolle laakealle vadille ja lusikoi salaattikastike kerrosten väliin ja päälle. Rouhi pähkinät karkeaksi ja viimeistele salaatti niillä. Voit koota salaatin alkuruoaksi suoraan lautasille.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit keittää punajuuret valmiiksi jo edellisenä päivänä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 110g100 g

  • 160 kcal669 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja7 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2