Lämpimät kasviskuutiot
Helpot lämpimät juurekset ovat herkullinen lisäke vaikkapa liharuoalle.
6 annosta30 - 60 min84 kcal / 100 g
Ainekset
6 annosta
- 3-4(350 g)Pirkka punajuurta
- 3-4(350 g)Pirkka Luomu porkkanaa
- 350gPirkka lanttua
- 200gselleriä
- 4(200 g)pientä sipulia tai salottisipulia
- 2rklöljyä
- 1-1 1/2tlsuolaa
- 1tltimjamia
- 1/4tlmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Kuori juurekset. Leikkaa punajuuret alle sentin kuutioiksi, muut juurekset noin 1 1/2 sentin kuutioiksi. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi.
- Kuumenna öljy valurautapadassa ja kuullota punajuuria siinä ensin yksinään 2-3 minuuttia. Lisää muut juurekset ja jatka kuullottamista, kunnes juurekset ovat kauttaaltaan kuumia, eli 3-4 minuuttia. Lisää sipulilohkot ja jatka kypsentämistä koko ajan käännellen kunnes sipuli on muuttunut läpikuultavaksi, noin 5 minuuttia.
- Mausta kuutiot suolalla, timjamilla ja pippurilla. Säädä levy miedolle lämmölle ja anna juuresten hautua kannen alla 5-10 minuuttia. Mausta kuutiot lopuksi juoksevalla hunajalla. Tarjoa liharuokien lisäkkeenä.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 84 kcal352 kJ
- Proteiinia 1,3 g
- Hiilihydraatteja10,6 g
- Rasvaa2,6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi