• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Paahdettu valkosipulidippi

Uunissa paahtamalla valkosipulin maku pehmenee. Tarjoa valkosipulidippiä lohkoperunoiden, dippikasvisten tai erilaisten lihojen kanssa.
Paahdettu valkosipulidippi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 30 kcal / annos (40g)

Ainekset

4-6 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa valkosipuleiden päihin ristiviillot. Kypsennä niitä 200-asteessa n. 30 min. (Valkosipuli muuttuu miedon aromikkaaksi kypsyessään.) Purista hieman jäähtyneiden valkosipuleiden pehmeä sisus kulhoon. Sekoita joukkoon kermaviili. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle hienonnettua minttua tai persiljaa. Tarjoa valkosipulidippi esimerkiksi juuressipsien kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Tarjoa dippiä lohkoperunoiden, dippikasvisten, broilerin, porsaan-, naudan- tai lampaanlihan kanssa. Lohkoperunat kypsyvät samassa uunissa valkosipuleiden kanssa.

Ravintosisältö perannos 40g100 g

  • 30 kcal145 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja3 g
  • Rasvaa2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille