• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Kyssäkaali-omenasalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kyssäkaali-omenasalaatti

Raikas syksyinen salaatti syntyy rapsakasta kyssäkaalista ja kirpeästä omenasta. Viimeistele kokonaisuus tuoreella mintulla ja valkosipulisella jogurttikastikkeella. Noin 0,65€/annos.

  • 6 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

6 annosta
    • 2(450 g)kyssäkaalia
    • 2(200 g)hapanta omenaa (esim. Granny Smith)

Jogurttikastike

    • 1pienivalkosipulinkynsi hienonnettuna
    • 1(luomu)sitruunan kuori raastettuna
    • 2tlsitruunanmehua
    • 1tljuoksevaa hunajaa
    • 1/4tlsuolaa
    • Lisäksi
    • 1/2ruukkuatuoretta minttua
    • ripausmustapippuria

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori kyssäkaalit ja leikkaa ne ohuksi viipaleiksi mandoliinilla tai juustohöylällä. Viipaloi myös omenat ohuiksi kiekoiksi.
  2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  3. Kokoa salaatti kerroksittain tarjoilulautaselle. Laita ensin kerros kyssäkaaliviipaleita, lisää sitten kastiketta ja omenaviipaleet. Nypi väliin myös mintun lehtiä ja rouhi päälle mustapippuria. Toista kerrokset näin, kunnes kaikki aineet on käytetty. Tarjoa salaatti lisäkkeena tai raikkaana alkusalaattina rapean leivän kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua