Kyssäkaali-omenasalaatti
Raikas syksyinen salaatti syntyy rapsakasta kyssäkaalista ja kirpeästä omenasta. Viimeistele kokonaisuus tuoreella mintulla ja valkosipulisella jogurttikastikkeella. Noin 0,65€/annos.
6 annostaalle 30 min
Ainekset
6 annosta
- 2(450 g)kyssäkaalia
- 2(200 g)hapanta omenaa (esim. Granny Smith)
Jogurttikastike
- 1prk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
- 1pienivalkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1(luomu)sitruunan kuori raastettuna
- 2tlsitruunanmehua
- 1tljuoksevaa hunajaa
- 1/4tlsuolaa
Lisäksi
- 1/2ruukkuatuoretta minttua
- ripausmustapippuria
Valmistus
alle 30 min- Kuori kyssäkaalit ja leikkaa ne ohuksi viipaleiksi mandoliinilla tai juustohöylällä. Viipaloi myös omenat ohuiksi kiekoiksi.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- Kokoa salaatti kerroksittain tarjoilulautaselle. Laita ensin kerros kyssäkaaliviipaleita, lisää sitten kastiketta ja omenaviipaleet. Nypi väliin myös mintun lehtiä ja rouhi päälle mustapippuria. Toista kerrokset näin, kunnes kaikki aineet on käytetty. Tarjoa salaatti lisäkkeena tai raikkaana alkusalaattina rapean leivän kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi