Paahdetut juurekset
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Paahdetut juurekset on helppo ja maukas lisäke kala-, broileri- ja liharuoille. Voit vaihdella juureksia ja mausteita maun mukaan.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
5–7 (550 g) | Pirkka porkkanaa tai |
1 ps (500 g) | maa-artisokkia tai |
6 (500 g) | tai |
3 (400 g) | palsternakkaa tai |
Salviavoi | |
---|---|
75 g | tai |
1/2 ruukkua | tuoretta salviaa tai |
1/4 tl | tai |
Salvia-jogurttikastike | |
1 prk (200 g) | tai |
1/2 ruukkua | tuoretta salviaa tai |
1/4 tl | tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 329 kJ / 79 kcal |
Rasva | 3,7 g |
josta tyydyttynyttä | 2,4 g |
Hiilihydraatit | 7,1 g |
josta sokereita | 3,1 g |
Proteiini | 1,5 g |
Suola | 0,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Pese juurekset huolellisesti. Viipaloi ne kuorineen ja asettele leivinpaperin päälle uunipellille.
Sulata voi pienessä kattilassa. Lisää kokonaiset salvianlehdet ja kuumenna voisulassa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta suolalla. Pyörittele juurekset salviavoissa.
Paahda 225 asteessa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä ja saaneet kauniin pinnan. Kääntele juureksia 1–2 kertaa paistamisen aikana. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa paahdettujen juuresten kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lkHinta 0,85/kpl0,85/kg
- Pirkka suomalainen Rosamunda pesty jauhoinen uuniperuna 1kg.Hinta 1,79/kpl1,79/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,69/kpl7,38/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositonHinta 1,39/kpl6,95/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka porkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,09/kpl2,18/kg
- K-Menu suomalainen pesty porkkana 2kgHinta 1,49/kpl0,75/kg
- Uuniperuna irtoHinta 1,99/kg
- Palsternakka kotimainen pakattuHinta n. 0,71/kpl5,49/kg
- Palsternakka SuomiHinta n. 0,39/kpl2,99/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 4,09/kpl8,18/kg
- Järvikylä Salvia ruukkuHinta 1,89/kpl
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka turkkilainen jogurtti 1kg laktoositonHinta 4,49/kpl4,49/kg
- Valio Hyvä suomalainen Arki turkkilainen jogurtti 400g laktoositonHinta 1,85/kpl4,63/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(69 arviota)
- 30 - 60 min3,9(20 arviota)
- 30 - 60 min3,7(25 arviota)
- yli 60 min3,9(945 arviota)
- yli 60 min3,8(32 arviota)
- 30 - 60 min3,4(148 arviota)
- 30 - 60 min3,9(41 arviota)
- 30 - 60 min3,7(33 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (94 arviota)
- -2 kuukautta sittensitruunanmehu puuttuu aineksista
- Kotikokki2 vuotta sittenKokeilen toistekin! Limetin mehu oli erinomainen lisä marinadiin. Kasvikset maistuivat hyvältä paistetun makkaran kanssa, sitruksen raikkaus taittoi makkaran rasvaisuutta. Jätin sipulin pois ja pilkoin tilalle puolikkaan lantun ja lisäsin marinadiin kuivattua valkosipulirouhetta. Kasvisten paistoaika oli tuplasti pidempi, koska suikaleista tuli melko paksut.