• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Juuresranskalaiset

Juuresranskalaiset paahtuvat maukkaiksi uunissa. Tarjoa uunijuuresten tapaan lisäkkeenä tai sellaisenaan dipin kanssa. Tämä resepti n. 0,85€/annos*.
Juuresranskalaiset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 65,9 kcal / annos (100g)

Ainekset

4 annosta
    • 450glanttua
    • 300gpalsternakkaa
    • 250gporkkanaa
    • 1-2rklöljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • mustapippuria

Sinappikastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori juurekset ja leikkaa ne ohuiksi pitkiksi tikuiksi. Pyörittele kasvikset öljyssä, suolassa ja pippurissa. Levitä pellille leivinpaperin päälle.
  2. Paista juuresranskalaisia 225 asteessa 30-35 minuuttia. Kääntele kypsennyksen loppupuolella ja nosta lopuksi uunin ylätasolle, jotta ranskalaiset saavat hieman väriä.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa juuresranskalaisten kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos haluat ranskalaisista rapeita, kypsennä ne rasvakeittimessä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 65,9 kcal276 kJ
  • Proteiinia1,03 g
  • Hiilihydraatteja6,56 g
  • Rasvaa3,88 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille19