Maa-artisokkapyree
Maa-artisokkapyree on juhlava lisäke esimerkiksi pihville. Maa-artisokan hienostunutta makua ei kannata peittää mausteilla. N. 1,30€/annos.
4 annostaalle 30 min106 kcal / annos (170g)
Ainekset
4 annosta
- 1kgmaa-artisokkia
- n. 1lvettä
- n. 1/2dlPirkka kuohukermaa
- 1-2rklvoita
- n. 1/2tlsuolaa
Valmistus
alle 30 min- Kuori maa-artisokat ja paloittele ne pienemmiksi. Säilytä kylmässä vedessä, jotta maa-artisokat eivät tummu ennen keittämistä.
- Keitä noin 15 minuuttia tai kunnes maa-artisokat soseutuvat. Kaada keitinvesi pois ja soseuta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Lisää kerma ja voi. Kuumenna sose ja mausta suolalla. Tarkista maku ja tarjoa esimerkiksi pihvin lisäkkeenä.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 170g100 g
- 106 kcal442 kJ
- Proteiinia 0,99 g
- Hiilihydraatteja13,3 g
- Rasvaa5,17 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Erinomainen ohje, hyvän sisäfilepihvin kanssa kun huippuravintolassa. Itse tiputin sekaan vielä pienen tipan italialaista tryffeliöljyä. Maa-artisokkien kuorintakin oli paljon helpompaa kun on varoiteltu...
Tein juuri eilen niin, että keitin kasvisliemessä ja soseutin. En tosin laittanur kermaa, vaan vatkasin raa'an kananmunan ja voinokareen. Söin pihvin kanssa. Arvelin vain niiden sopivan, vaikken ollut koskaan edes maistanut artisokkaa missään muodossa. Näköjään pitää vain osata ajatella vähän.