Veriappelsiiniuunilohi
Veriappelsiini, juustokumina ja kaneli maustavat uunilohen ihan uudeksi.
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1(600 g)kirjolohifilee
- 2(à 300 g)Pirkka italialaista veriappelsiinia
- minttua
Mausteseos
- 1rklruokosokeria
- 1tlkanelia
- 1tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
- 1tlveriappelsiininkuorta raastettuna
- 1valkosipulinkynsi murskattuna
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita mausteseoksen aineet keskenään. Pese veriappelsiinit ja viipaloi ohuiksi siivuksi.
- Nosta kirjolohifilee uunivuokaan nahka alaspäin.
- Sivele mausteseos kalafileen pintaan ja asettele päälle veriappelsiiniviipaleet.
- Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Koristele mintunlehdillä. Tarjoa esimerkiksi keitetyn couscousin ja turkkilaisen jogurtin kanssa.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Herkullinen makuyhdistelmä, Lähi-idän twisti!
Nyt tuli kyllä erinomaisen makuinen kala kiitos! Tosi hyvä mausteyhdistelmä.
Ei ollut hyvää. Kotona kommentoitiin; pahaa. Osa jäi syömättä.