Porkkanakakkupannari
Porkkanakakkupannariin uppoaa kätevästi porkkanaraasteen tähteet. Tuorejuustovaahto, pähkinät ja vaahterasiirappi viimeistelevät herkun. Noin 0,85€/annos.
- 8 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
8 annosta
- 4kananmunaa
- 5dlvehnäjauhoja
- 1lmaitoa
- 2dlporkkanaraastetta (hienoa)
- 50gvoita sulatettuna
- 2rklsokeria
- 1tlsuolaa
- 2tlkanelia
- 1tlinkivääriä
- 1tlkardemummaa
Tuorejuustovaahto
- 1prk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1pkt(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita munat ja jauhot kulhossa. Lisää maitoa vähitellen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Sekoita taikinan joukkoon porkkanaraaste, sulatettu voi, sokeri, suola ja mausteet.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunipeltiin.
- Paista pannukakkua 200-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja makeuta vaahto vaahterasiirapilla.
- Tarjoa pannari tuorejuustovaahdon ja pähkinöiden kanssa. Halutessasi voit lorauttaa annokseen vielä vaahterasiirappia.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Jos ohje sanoo litra maitoa, ja ohjeeksi että maito lisätään vähitellen muna-jauho seokseen, ni järkikin sen sanoo että et kippaa koko litraa kerralla. Se riippuu ihan jauhoista tarvitseeko taikinamäärä koko litran. Näet taikinan paksuudesta millonko se on uuniin sopivaa.
Täälllä myös jäi löysäksi 40min paistamisen jälkeen, mutta seuraavana päivänä jäähtyneenä oli oikein hyvää.
Tarvitseeko tätä kohottaa ennen paistamista?tein eilen onnistui tosi hyvin ai ai mitä herkkua oli.mieskin kehui.paistoin muuten pitempään mitä ohjeessa oli,tein ohjeen mukaan muutoin.annoin levähtää ennekuin leikkasin.kannattaa tehdä😉en ymmärrä miten epä onnistua?
Leipoja, pannaria ei kohoteta ennen paistamista.
Sama homma, pannari oli uunissa 200 asteessa n. tunnin ja silti mössöä, kunnes jäähtyi viileäksi. Inkivääriä oli myös ehdottomasti liikaa omaan makuun, tuntui maistuvan pelkältä inkivääriltä. Ei vedä vertoja tavalliselle pannarille!
Onkohan ohjeessa varmasti ainesten suhde / paistolämpötila oikein? Oma pannukakku oli hyvänmakuinen mutta rakenteeltaan mössöä vaikka paistoi tunnin. Mietin myös ohjeen alkua, "sekoita munat ja jauhot ja lisää maitoa vähitellen..."; eikö yleensä tehdä toisin päin, sekoitetaan munamaito ja sitten lisätään jauhot erissä?
Simo, harmillista kuulla, ettei pannari kypsynyt ohjeistetussa ajassa. Paistoaika on ohjeellinen ja uunien tehoissa voi myös jonkin verran olla eroja. Välitän palautteesi tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.