• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pekaanipähkinäpiiras

Valmis murotaikina tekee leipomisesta helppoa. Tarjoa herkullinen pekaanipähkinäpiirakka vaniljajäätelön kanssa.
Pekaanipähkinäpiiras
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 451 kcal / 100 g

Ainekset

Täyte

Koristeeksi

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Pingota irtopohjavuoan pohjalevyyn leivinpaperi (Ø noin 25 cm). Kauli sulanut murotaikina levyksi ja nosta se vuokaan. Levitä pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi. Paista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.
  2. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon sokeri, siirappi sekä mausteet ja voi. Sekoita hyvin. Jätä noin 20 kpl pekaanipähkinöitä koristeeksi ja rouhi loput täytteeksi. Levitä pähkinärouhe esikypsennetylle piiraspohjalle, kaada päälle muna-sokeriseos ja koristele pinta lopuilla pähkinöillä.
  3. Paista ensin 175 asteessa 30 minuuttia, laske sitten lämpö 150 asteeseen ja paista vielä puoli tuntia. Anna jäähtyä ja irrota vuoasta. Tarjoa pekaanipähkinäpiiraan lisäksi vaniljajäätelöä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 451 kcal1 890 kJ
  • Proteiinia5,78 g
  • Hiilihydraatteja40,6 g
  • Rasvaa30,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille9