• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Aurinkoinen mangorahkatorttu

Sitruunalla maustettu aurinkoinen mangorahkatorttu on raikas jälkiruoka tai kahvihetken tarjottava.
Aurinkoinen mangorahkatorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • 30 - 60 min
  • 191 kcal / 100 g

Ainekset

12 annosta

Päälle

    • 1-2rkltomusokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Painele kaksi murotaikinalevyä kiinni toisiinsa pitkältä sivulta ja muotoile pyöreäksi levyksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 30 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin kovettumaan hetkeksi. Esipaista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa 8 minuuttia.
  2. Valuta mangopalat liemestä talouspaperin päällä ja leikkaa pitkiksi lohkoiksi. Tai poista tuoreesta mangosta kuituinen kivi ja kuori ja lohko hedelmäliha.
  3. Erota valkuaiset ja sekoita keltuaiset rahkan joukkoon. Sekoita perunajauhot ja sokeri keskenään paakuttomaksi jauheeksi ja lisää rahkaan. Raasta hyvin pestystä sitruunasta kuorta ja purista puolikkaasta mehu rahkan mausteeksi ja viimeistele vanilliinisokerilla.
  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää siihen sokeri. Jatka vatkaamista kunnes seoksesta tulee kiiltävä ja vähän sitkeä. Sekoita marenkivaahto rahkaseokseen ja levitä esipaistetulle pohjalle.
  5. Asettele mangosuikaleet säteittäin täytteen päälle ja jatka paistamista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia, kunnes täyte on saanut kauniin värin.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 191 kcal798 kJ
  • Proteiinia7,22 g
  • Hiilihydraatteja28,4 g
  • Rasvaa7,97 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua