Aurinkoinen mangorahkatorttuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Aurinkoinen mangorahkatorttu

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Sitruunalla maustettu aurinkoinen mangorahkatorttu on raikas jälkiruoka tai kahvihetken tarjottava.

    Ainekset

    12 annosta
    1 pkt (400 g)
     
    tai
    1 tlk (425 g/255 g)
     
    tai
    2
     
    kananmunan keltuaista
    tai
    2 tlk (à 250 g)
     
    tai
    4 rkl
     
    sokeria
    tai
    2 rkl
     
    Pirkka perunajauhoja
    tai
    1/2
     
    sitruunan raastettu kuori
    tai
    3–4 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
    2 tl
     
    tai
    2
     
    kananmunan valkuaista
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai

    Päälle

    1–2 rkl
     
    tomusokeria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    750 kJ / 179 kcal
    Rasva
    6 g
    josta tyydyttynyttä
    2,5 g
    Hiilihydraatit
    24,1 g
    josta sokereita
    14,1 g
    Proteiini
    6,3 g
    Suola
    0,1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan ja muotoile pyöreäksi levyksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 30 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin kovettumaan hetkeksi. Esipaista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa 8 minuuttia.

    Valuta mangopalat liemestä talouspaperin päällä ja leikkaa pitkiksi lohkoiksi. Tai poista tuoreesta mangosta kuituinen kivi ja kuori ja lohko hedelmäliha.

    Erota valkuaiset ja sekoita keltuaiset rahkan joukkoon. Sekoita perunajauhot ja sokeri keskenään paakuttomaksi jauheeksi ja lisää rahkaan. Raasta hyvin pestystä sitruunasta kuorta ja purista puolikkaasta mehu rahkan mausteeksi ja viimeistele vanilliinisokerilla.

    Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää siihen sokeri. Jatka vatkaamista kunnes seoksesta tulee kiiltävä ja vähän sitkeä. Sekoita marenkivaahto rahkaseokseen ja levitä esipaistetulle pohjalle.

    Asettele mangosuikaleet säteittäin täytteen päälle ja jatka paistamista uunin keskitasolla noin 20–25 minuuttia, kunnes täyte on saanut kauniin värin.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka murotaikina 400g pakaste
      Hinta 2,09/kpl
      5,23/kg
    • Plussa-etu −11 %
      Pirkka mangoviipaleet sokeriliemessä 425g/255g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 2,80/2 kpl
      5,49/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,59/kpl (6,24/kg)
    • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
      Hinta 1,39/kpl
      5,56/kg
    • Pirkka vanilliinisokeri 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (19 arviota)