TexaspitkotTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Texaspitkot

  • Annosmäärä2 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Mehevä pullapitko täytetään ihanalla kaneli-vaniljatäytteellä. Tarjoa lämpiminä kylmän maidon kanssa.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

2 kpl
2 1/2 dl
 
tai
1 ps (11 g)
 
Pirkka kuivahiivaa
tai
1 dl
 
sokeria
tai
3/4 tl
 
suolaa
tai
2 tl
 
kardemummaa
tai
1
 
kananmuna
tai
n. 7 dl
 
tai
100 g
 
voita tai leivontamargariinia
tai

Täyte

1 ps (63 g)
 
Vaniljakastikejauhetta (Blå band)
tai
1 prk (200 g)
 
tai
3/4 dl
 
maitoa
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai
1 tl
 
tai
1/2–1 rkl
 
tai

Voiteluun

 
kananmuna
tai

Koristeluun

 
raesokeria
tai

Ravintosisältö

Energia
7 476 kJ / 1 787 kcal
Rasva
61,2 g
josta tyydyttynyttä
36,6 g
Hiilihydraatit
259,5 g
josta sokereita
95,8 g
Proteiini
45,2 g
Suola
4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+ 42 astetta). Sekoita maidon joukkoon pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva, sokeri, suola, kardemumma ja muna. Sekoita taikinaan jauhoja vähitellen. Lisää pehmeä, huoneenlämpöinen rasva ja vaivaa loput jauhot vähitellen joukkoon. Vaivaa taikina hyvin. Taikina on valmis kohotukseen kun se irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina lämpimässä paikassa leivinliinan alla noin 20 minuuttia. Sekoita sillä aikaa täytteen ainekset.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kahtia. Leivo ensiksi puolet taikinasta. Kauli taikina noin 40 x 32 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä puolet täytteestä levylle ja käännä pitkä taikinasivu täytteen päälle.

Jaa levy pitkittäin 4 säikeeseen. Kieritä säikeet pareittain kierteelle ja nipistä ne päistä hyvin kiinni toisiinsa. Kieritä edelleen kaksi kieritettyä säiettä keskenään pitkoksi ja nipistä myös niiden päät tiukasti kiinni toisiinsa. Nosta pitko varovasti pellille leivinpaperin päälle. Kohota leivinliinan alle lämpimässä, vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia. Leivo, täytä ja kohota toinen puolikas taikinasta samoin.

Voitele pitkot munalla ja koristele raesokerilla. Paista 200-asteisessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 15–20 minuuttia.

Vinkki! Voit halutessasi tehdä perinteisiä Texaspullia kierittämällä levyn rullaksi korvapuustien tapaan ja leikkaamalla siitä suoria kierrepullia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Hinta 0,95/kpl
    0,95/l
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Hinta 1,49/kpl
    33,86/kg
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,69/kpl
    0,85/kg
  • Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositon
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/kg
  • Pirkka vanilliinisokeri 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
    Hinta 0,69/kpl
    46,00/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Hinta 3,15/kpl
    28,64/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (17 arviota)