• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mehevä appelsiinikakku

Mehevä appelsiinikakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 palaa
  • yli 60 min
  • 261 kcal / 100 g

Ainekset

20 palaa

Kostutukseen

    • 1dlsokeria
    • 2appelsiinin mehu (tai
    • tai
    • 1 1/2dlPirkka appelsiinitäysmehua)

Koristeeksi

    • appelsiininkuorisuikaleita

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. (Mausta halutessasi appelsiiniaromilla.) Sekoita kuivat aineet ja appelsiinin raastettu kuori keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (tilavuus noin 1,8 l). Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.
  2. Kumoa hieman jäähtyneenä. Pese kakkuvuoka. Mittaa sokeri ja appelsiinimehu kattilaan. Kuumenna seosta kunnes sokeri sulaa. Pane kakku takaisin vuokaan ja kaada kuuma appelsiinimehuseos haalean kakun päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  3. Kumoa kakku tarjoiluvadille. (Kakun saa helposti irti vuoasta, jos vuoan ulkopinnan kastaa nopeasti kuumaan veteen.) Koristele appelsiininkuorisuikaleilla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Kakku säilyy jääkaapissa mehevänä useita päiviä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 261 kcal1 090 kJ
  • Proteiinia3,26 g
  • Hiilihydraatteja32,5 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 25 arvostelua