Pekonimuffinssit
- Annosmäärä12 kpl
- Valmistusaika30 - 60 min
Suolaiset pekonimuffinit maistuvat aamiaisella tai kahvipöydän suolaisena tarjottavana. Koristele muffinit pekonimurulla kuppikakkujen tapaan.
Ainekset
12 kpl
1 pkt (170 g) | tai |
100 g | tai |
2 | kananmunaa tai |
1 prk (200 g) | Valio Eila kermaviiliä tai |
50 g | maustekurkkuviipaleita tai |
3 dl | tai |
2 tl | leivinjauhetta tai |
3/4 dl (30 g) | Valio punaleima-emmentaljuustoraastetta tai |
Lisäksi | |
---|---|
1 rs (200 g) | tai |
12 | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 557 kJ / 373 kcal |
Rasva | 28,1 g |
josta tyydyttynyttä | 15,4 g |
Hiilihydraatit | 18,1 g |
josta sokereita | 2,7 g |
Proteiini | 11,7 g |
Suola | 1,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Levitä pekoniviipaleet leivinpaperin päälle pellille. Pane pelti kylmään uuniin ja säädä lämpötila 225 asteeseen. Paista noin 20 minuuttia riippuen uunin lämpenemisnopeudesta. Nosta rapeat pekonit hetkeksi talouspaperin päälle valumaan. Hienonna pekonit.
Sulata rasva ja lisää joukkoon kananmunat, kermaviili sekä hienonnetut maustekurkkuviipaleet. Lisää juustoraaste ja puolet pekonimurusta. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos taikinaan varovasti sekoittaen.
Jaa taikina muffinivuokiin tai voidellulle muffinipellille. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 225 asteessa 12–15 minuuttia.
Kuorruta hieman jäähtyneet muffinit tuorejuustolla (notkista tarvittaessa tilkalla maitoa). Ripottele muffinien pinnalle loput pekonimurut.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −11 %Pirkka suomalainen laktoositon kermaviili 200gPlussa-kortillaEtuhinta 2,20/4 kpl2,75/kgIlman Plussa-korttia 0,62/kpl
- Valio emmentaljuustoraaste 400g punaleimaEtuhinta 5,79/kpl14,48/kgnorm. 6,55/kpl
- Pirkka kurkkuviipaleet mausteliemessä 680g/360gHinta 1,79/kpl4,97/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- HK Amerikan pekoni170gHinta 2,89/kpl17,00/kg
- Pirkka kolmen viljan sämpyläjauho 2 kgHinta 3,35/kpl1,68/kg
- Valio Viola kevyt 200g paprika-chili tuorejuusto laktoositonHinta 2,39/kpl11,95/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Juustoportti kermaviili 10% 200g laktoositonHinta 0,99/kpl4,95/kg
- Juustoportti pehmeä kermaviili 10% 350g laktoositonHinta 1,65/kpl4,71/kg
- Plussa-etu −16 %Valio emmental raaste 150g punaleimaPlussa-kortillaEtuhinta 4,50/2 kpl15,00/kgIlman Plussa-korttia 2,69/kpl
- Valio emmentaljuusto 350g punaleimaHinta 5,55/kpl15,86/kg
- K-Menu kurkkuviipaleet mausteliemessä 930g/450gHinta 1,05/kpl2,33/kg
- Felix Maku viipaloituja kurkkuja mausteliemessä 560/300gHinta 2,39/kpl7,97/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomuHinta 3,89/kpl64,83/kg
- Pirkka suomalainen pekoni 150gHinta 2,49/kpl16,60/kg
- HK Amerikan pekoni tuplapakkaus 280gHinta 4,29/kpl15,32/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Myllyn Paras kaurainen sämpyläjauhoseos 1kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Sämpyläjauho 1kgHinta 2,49/kpl2,49/kg
- Pirkka tuorejuusto chili 180g laktoositonHinta 2,19/kpl12,17/kg
- Philadelphia sweet chili 200gHinta 2,49/kpl12,45/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,0(23 arviota)
- 30 - 60 min3,9(218 arviota)
- yli 60 min3,8(28 arviota)
- 30 - 60 min3,9(47 arviota)
- 30 - 60 min4,7(47 arviota)
- 30 - 60 min3,8(29 arviota)
- 30 - 60 min3,6(13 arviota)
- 30 - 60 min4,0(8 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (45 arviota)
- KitchenWolf's B6 vuotta sittenHyvä muffin resepti! Jo 5 kertaa leivottu puolessa vuodessa!😋
- kyselijä6 vuotta sittenMiten kauan nämä säilyy eli voiko tehdä esim edellisenä päivänä? Entä kestävätkö pakastamisen? Pakasteeseen laittaisin toki ilman tuorejuustoa ja pekonimuruja, mutta kestävätkö itse muffinit pakastamisen?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenkyselijä, muffinssit ovat parhaita paistopäivänä. Mikäli ne haluaa tehdä etukäteen voi kokeilla pakastaa ne ja kuorruttaa ennen tarjoilua.
- Susi6 vuotta sittenhyvää