• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sipuli-pekonimuffinit

Sipuli-pekonimuffinit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 24 annosta
  • 30 - 60 min
  • 222 kcal / 100 g

Ainekset

24 annosta
    • 1pkt(170 g)Amerikan pekonia
    • 2sipulia
    • 50ghiivaa
    • 5dlvettä
    • n. 11dl3-viljan sämpyläjauhoja
    • 1tlsuolaa
    • 2rkljuoksevaa hunajaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Silppua pekoni ja sipulit pieneksi silpuksi. Ruskista pekoni kuumassa pannussa. Kuullota sipulit pekonista irronneessa rasvassa.
  2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon sämpyläjauhoja. Lisää suola, hunaja, pekonit ja sipulit. Alusta taikinaan jauhoja niin, että taikina on pehmeää ja kimmoisaa. Taikina saa kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
  3. Jaa taikina 24 osaan ja pyörittele ne sämpylöiksi. Pane sämpylät muffinipellin voideltuihin syvennyksiin. Voit paistaa ne myös tavallisella pellillä leivinpaperin päällä. Muffinien tulee olla hyvin kohonneita ennen paistamista.
  4. Paista sipuli-pekonimuffinit 225 asteessa uunin alimmalla tasolla 10-12 minuuttia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 222 kcal926 kJ
  • Proteiinia7,7 g
  • Hiilihydraatteja63,6 g
  • Rasvaa6,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5