Peruna-porkkanaröstit ja lihapullat
Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin resepti vain noin 1,35 €/annos*.
4-5 annosta30 - 60 min305 kcal / annos (250g)
Ainekset
4-5 annosta
- 4-5(n. 500 g)Pirkka perunaa (punainen tai violetti pussi)
- 2-3(n. 300 g)Pirkka porkkanaa
- 1(n. 100 g)sipuli
- 100gemmentalia
- 1kananmunaa
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- voita paistamiseen
Lihapullat
- 1dlkorppujauhoja
- 2dlvettä
- 1(100 g)sipuli
- 1kananmuna
- 2tloreganoa
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmaustepippureita huhmaressa hienonnettuna
- 1/2tlmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Kuori ja raasta perunat sekä porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli. Raasta juusto.
- Sekoita kulhossa juuresraasteet, sipuli, juusto ja muna. Mausta ja sekoita hyvin.
- Kuumenna lettupannu ja rasva. Nosta taikinaa pannulle (noin 1/2 dl/pihvi) ja paista miedolla lämmöllä noin 6 minuuttia/puoli kauniin ruskeiksi. Voit paistaa pihvit myös uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Käännä pihvit lastalla noin 15 minuutin jälkeen, niin saat pihveille kauniin paistopinnan.
- Valmista lihapullat. Anna korppujauhojen turvota vedessä noin 10 minuuttia. Hienonna sipuli. Sekoita korppujauhojen joukkoon sipuli, jauheliha, muna ja mausteet.
- Muotoile taikinasta lihapullia leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa röstien ja lihapullien lisäksi esimerkiksi kermaviilikastiketta.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit valmistaa röstit myös keitetyistä esimerkiksi tähteeksi jääneistä perunoista. Lyhennä tällöin paistoaikaa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Ravintosisältö per annos 250g100 g
- 305 kcal1 280 kJ
- Proteiinia 20,9 g
- Hiilihydraatteja17 g
- Rasvaa17 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Ei kauhean kummoinen resepti, lopputulos vähän rasvainen. Ei edes mainittu, että tosiaan kannattaa perunoista/porkkanoista tulevaa nestettä puristaa pois, koska sitä tulee PALJON. Arkipäiväksi tosi paljon hellan ääressä seisomista, joten tämä resepti ei sovi kiireiseen arkeen.
Todella hyvää arkiruokaa, suosittelen!