”Mummin” lihapullat
Perinteiset mummin lihapullat maistuvat aina! Lihapullissa maistuu maustepippuri.
6 annosta30 - 60 min
Ainekset
6 annosta
- 1rs(400 g)naudan jauhelihaa
- 1(100 g)sipuli
- 1rklöljyä tai voita
- 1 1/2dlruokakermaa tai vettä
- 1kananmuna
- 3/4dlkorppujauhoja
- 1tlsuolaa
- 3/4-1tljauhettua maustepippuria
Paistamiseen
- 25gjuoksevaa margariinia, voita tai öljyä
Valmistus
30 - 60 min- Hienonna kuorittu sipuli ja kuullota tai ruskista pannussa voissa tai margariinissa. Kaada neste kulhoon, lisää kananmuna ja korppujauhot hyvin sekoittaen. Lisää mausteet ja anna turvota 15 minuuttia. Lisää sipuli ja jauheliha ja sekoita mureketaikina.
- Pyöritä taikina pulliksi ja paista ne kauttaaltaan kauniin ruskeiksi ja kypsiksi. Voit paistaa lihapullat myös uunissa 220 asteessa 10-12 minuuttia. Paistoajan pituus riippuu lihapullien koosta.
Kommentoi
onnistui ja oli hyviä
Hirvie resepti! Hajosi uunissa
mulla meni paljon kauemmin uunissa paistaessa.. kenties voisi kertoa reseptissä suunninpiirtein minkä kokosiksi pyörittää, mutta tällä oli kuitenkin hyvä kokeilla ensimmäisten lihapullien valmistusta👍🏼mausteet oli vähät mitkä sopi pikkuselle lapselle
Hajoaa pannuun, aivan liian paljon nestettä. Muokatkaa reseptiä tai poistakaa kokonaan. Hyvät raaka-aineet meni hukkaan. Mielipahalihapullat.
Erinomainen ohje, jos haluaa mauttomia lihapullia.
hajoaa tehdessä
Tosi hyviä lihapullia
Kuvauksessa on kaksi kirjoitusvirhettä. Pikku tsemppi nyt.
P, kiitos huomioista, korjaamme kirjoitusvirheet.
Kaukana mun mummon lihapullista, ne olivat parempia jo aineksiltaan.
Nämä ovat hyvä keksintö todella hyvä