• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

”Mummin” lihapullat

Resepti: Midi Vuorela
”Mummin” lihapullat
Reseptin teki kumppani
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 1sipuli
    • 1rklöljyä tai voita
    • 1 1/2dlvettä tai kermaa
    • 1kananmuna
    • 3/4dlkorppujauhoja
    • 1tlsuolaa
    • 3/4-1tljauhettua maustepippuria
    • 1rs(á 400 g)naudan jauhelihaa

Paistamiseen:

    • 25gjuoksevaa margariinia, voita tai öljyä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Silppua kuorittu sipuli ja kuullota tai ruskista silppu pannussa voissa tai margariinissa. Kaada neste kulhoon, lisää kananmuna ja korppujauhot hyvin sekoittaen. Lisää mausteet ja anna turvota 15 minuuttia. Lisää sipulisilppu ja jauheliha ja sekoita mureketaikina.
  2. Pyöritä taikina pulliksi ja paista ne kauttaaltaan kauniin ruskeiksi ja kypsiksi. Voit paistaa lihapullat myös uunissa 220 asteessa 10-12 minuuttia. Paistoajan pituus riippuu lihapullien koosta.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 13 arvostelua