• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Isoäidin jauhelihakääryleet

Isoäidin jauhelihakääryleet on täytetty luumuilla. Ne paistetaan pannulla ja tarjotaan kermakastikkeen kanssa. N. 1,45€/annos*.
Isoäidin jauhelihakääryleet
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 166 kcal / 100 g

Ainekset

4-5 annosta

Täyte

Kastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön. Sekoita vesi ja korppujauhot kulhossa. Anna turvota 5-10 minuuttia. Lisää joukkoon muna, sipulikuutiot, mausteet ja jauheliha. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Kostuta kädet vedessä ja muotoile mureketaikinasta noin sentin paksuisia suorakaiteita (9 x 5 cm). Asettele kaksi luumua suorakaiteen alkupäähän ja pyöritä kostein käsin rullalle.
  3. Paista luumurullat pinnoitetussa paistokasarissa. Kääntele rullia hellävaraisesti kahden lastan avulla. Kun kaikki puolet ovat saaneet mehevän ruskean paistopinnan, lisää kerma luumurullien päälle. Anna ruoan hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja kasvisten kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 166 kcal696 kJ
  • Proteiinia9,48 g
  • Hiilihydraatteja8,71 g
  • Rasvaa10,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1