Joululihapullat
- Annosmäärä30 kpl
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
Joululihapullat saavat kotoista makua maustepippurista. Ne ovat perinteinen tarjottava erityisesti Ruotsissa. Kokeilisitko niitä omaan joulupöytääsi?
- Laktoositon
Ainekset
30 kpl
- 1 rs (400 g) Pirkka naudan jauhelihaa (17 %)
- 1 (100 g) sipuli
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 1/2 dl Pirkka laktoositonta ruokakermaa (15 %)
- 3/4 dl korppujauhoja
- 1 kananmuna
- 1 tl suolaa
- 3/4–1 tl jauhettua maustepippuria
Ravintosisältö
- Energia1 060 kJ / 254 kcal
- Rasva18,4 g
- josta tyydyttynyttä8,5 g
- Hiilihydraatit7 g
- josta sokereita1,9 g
- Proteiini15,5 g
- Suola1,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Nosta jauheliha huoneenlämpöön. Hienonna kuorittu sipuli ja kuullota se öljyssä pannulla.
- Sekoita kulhossa ruokakerma ja korppujauhot. Anna turvota noin 15 minuuttia. Sekoita joukkoon kananmuna, hieman jäähtynyt sipuli ja mausteet.
- Lisää jauheliha ja vaivaa tasaiseksi massaksi.
- Pyörittele jauhelihataikina vedellä kostutetuin käsin lihapyöryköiksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille.
- Paista 225- asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dlHinta 0,49/kpl2,45/l
- Myllyn Paras Korppujauho 300gHinta 1,49/kpl4,97/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka maustepippuri 13g kokonainenHinta 0,85/kpl65,38/kg
- SipuliHinta n. 0,14/kpl1,39/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,99/kpl2,83/kg
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Valio Keittiön Eila ruokakerma 15% 2dl UHT laktoositonHinta 1,29/kpl6,45/l
- Plussa-etu −7 %Arla Lempi ruokakerma 3dl 15% laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 3,70/2 kpl6,17/lIlman Plussa-korttia 1,99/kpl (6,63/l)
- Moilas korppujauho 350g gluteenitonHinta 3,79/kpl10,83/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Meira maustepippuri kokonainen 20gHinta 1,25/kpl62,50/kg
- Santa Maria Maustepippuri kokonainen, purkki 23gHinta 2,09/kpl90,87/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(133 arviota)
- 30 - 60 min4,1(17 arviota)
- 30 - 60 min4,2(147 arviota)
- alle 15 min3,7(487 arviota)
- 30 - 60 min4,3(69 arviota)
- 30 - 60 min3,7(32 arviota)
- 30 - 60 min4,0(249 arviota)
- 30 - 60 min4,2(89 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (177 arviota)
- Pike3 kuukautta sittenPysyivät hyvin kasassa. Mutta maustamista kaipaa enemmän.
- Mari4 kuukautta sittenJoulupallo
- Hyvää yötä4 kuukautta sittenEn tykkää mauste pippurista. Mustapippuri kumminkin....
- NamiNami4 kuukautta sittenÄmmi käytti lihapulliin maustepippuria ja ne olivat maailman parhaita. Mitään ruokakermoja, eikä korppujauhoja käytetty, vaan taikinaan lisättiin vähän vehnäjauhoja.
- Helka504 kuukautta sittenNo näinhän niitä tehtiin mummon aikaan, ei ollut mitään turhia mausteita, vain ja ainoastaan MAUSTEpippuria . Muistan, ne maistuvat LIHApullilta! Best resepti !!
- Patxi4 kuukautta sittenHyvä perusresepti. Lisään ruokalusikallisen Dijonsinappia jauhelihaan, pidän siitä. Jouluna teen kuin Kreetalla, lisään murennetun fetajuuston jauhelihaan "kreikkalaiset lihapullat".
- Harrastelija4 kuukautta sittenRanskalaisella sipulikeitolla saa takuuvarmasti teollisen maun pyöryköihin!paahdettu sipuli antaa hyvää makua ja kermaviili mehevyyttä!jokainen tietysti oman makunsa mukaan maustaa!
- Samantha1 vuosi sittenMaukas ja helppo.
- Anika1 vuosi sittenMinäkin lisäsin enemmän mausteita niin olivat maukkaampia
- MeatballChef1 vuosi sittenAika mauton resepti ja kuivakka näillä aineksilla. Testattu, mutta oma resepti voitti suvun testissä. Lisätkää 1dl kermaviiliä ja rypsiöljyn sijaan voita. Korppujauhojen tilalle ranskalainen sipulikeitto. Voin taata että on mehukkaammat ja maukkaammat joulupullat parilla eriävällä aineksella.
- Jokke1 vuosi sittenMinä olen lisännyt porkkanaa niin pieninä kuutioina kuin saa kuorimaveitsellä siivutettua ja sitten kuutioitua.
- Eliisa2 vuotta sittenNyt pullat uunissa. Selkeä resepti. Helppo seurata. Toivon, että maistuvat!