Hyppää sisältöön
JoululihapullatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Joululihapullat

  • Annosmäärä30 kpl
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
Joululihapullat saavat kotoista makua maustepippurista. Ne ovat perinteinen tarjottava erityisesti Ruotsissa. Kokeilisitko niitä omaan joulupöytääsi?
  • Laktoositon

Ainekset

30 kpl

Ravintosisältö

  • Energia
    1 060 kJ / 254 kcal
  • Rasva
    18,4 g
  • josta tyydyttynyttä
    8,5 g
  • Hiilihydraatit
    7 g
  • josta sokereita
    1,9 g
  • Proteiini
    15,5 g
  • Suola
    1,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Nosta jauheliha huoneenlämpöön. Hienonna kuorittu sipuli ja kuullota se öljyssä pannulla.
  2. Sekoita kulhossa ruokakerma ja korppujauhot. Anna turvota noin 15 minuuttia. Sekoita joukkoon kananmuna, hieman jäähtynyt sipuli ja mausteet.
  3. Lisää jauheliha ja vaivaa tasaiseksi massaksi.
  4. Pyörittele jauhelihataikina vedellä kostutetuin käsin lihapyöryköiksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille.
  5. Paista 225- asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
    Hinta 0,49/kpl
    2,45/l
  • Myllyn Paras Korppujauho 300g
    Hinta 1,49/kpl
    4,97/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka maustepippuri 13g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    65,38/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,14/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 0,99/kpl
    2,83/kg
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,25/kpl
    8,50/l
  • Pysyvästi edullinen
    Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
  • Valio Keittiön Eila ruokakerma 15% 2dl UHT laktoositon
    Hinta 1,29/kpl
    6,45/l
  • Plussa-etu −7 %
    Arla Lempi ruokakerma 3dl 15% laktoositon
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,70/2 kpl
    6,17/l
    Ilman Plussa-korttia 1,99/kpl (6,63/l)
  • Moilas korppujauho 350g gluteeniton
    Hinta 3,79/kpl
    10,83/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,59/kpl
    3,90/kg
  • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
    Hinta 2,19/kpl
    4,72/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Meira maustepippuri kokonainen 20g
    Hinta 1,25/kpl
    62,50/kg
  • Santa Maria Maustepippuri kokonainen, purkki 23g
    Hinta 2,09/kpl
    90,87/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (177 arviota)

  • Pike
    3 kuukautta sitten
    Pysyivät hyvin kasassa. Mutta maustamista kaipaa enemmän.
  • Mari
    4 kuukautta sitten
    Joulupallo
  • Hyvää yötä
    4 kuukautta sitten
    En tykkää mauste pippurista. Mustapippuri kumminkin....
  • NamiNami
    4 kuukautta sitten
    Ämmi käytti lihapulliin maustepippuria ja ne olivat maailman parhaita. Mitään ruokakermoja, eikä korppujauhoja käytetty, vaan taikinaan lisättiin vähän vehnäjauhoja.
  • Helka50
    4 kuukautta sitten
    No näinhän niitä tehtiin mummon aikaan, ei ollut mitään turhia mausteita, vain ja ainoastaan MAUSTEpippuria . Muistan, ne maistuvat LIHApullilta! Best resepti !!
  • Patxi
    4 kuukautta sitten
    Hyvä perusresepti. Lisään ruokalusikallisen Dijonsinappia jauhelihaan, pidän siitä. Jouluna teen kuin Kreetalla, lisään murennetun fetajuuston jauhelihaan "kreikkalaiset lihapullat".
  • Harrastelija
    4 kuukautta sitten
    Ranskalaisella sipulikeitolla saa takuuvarmasti teollisen maun pyöryköihin!paahdettu sipuli antaa hyvää makua ja kermaviili mehevyyttä!jokainen tietysti oman makunsa mukaan maustaa!
  • Samantha
    1 vuosi sitten
    Maukas ja helppo.
  • Anika
    1 vuosi sitten
    Minäkin lisäsin enemmän mausteita niin olivat maukkaampia
  • MeatballChef
    1 vuosi sitten
    Aika mauton resepti ja kuivakka näillä aineksilla. Testattu, mutta oma resepti voitti suvun testissä. Lisätkää 1dl kermaviiliä ja rypsiöljyn sijaan voita. Korppujauhojen tilalle ranskalainen sipulikeitto. Voin taata että on mehukkaammat ja maukkaammat joulupullat parilla eriävällä aineksella.
  • Jokke
    1 vuosi sitten
    Minä olen lisännyt porkkanaa niin pieninä kuutioina kuin saa kuorimaveitsellä siivutettua ja sitten kuutioitua.
  • Eliisa
    2 vuotta sitten
    Nyt pullat uunissa. Selkeä resepti. Helppo seurata. Toivon, että maistuvat!