• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
PerunanachotTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Perunanachot

Viipaloi perunat ohuiksi ja nauti ne kuorrutettuina nachopellin tapaan jauhelihan ja salsan kanssa. Noin 2,85€/annos.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta

Tuoresalsa

    • 1(50 g)pieni punasipuli
    • 1valkosipulinkynsi
    • 3(230 g)tomaattia
    • 1(175 g)avokado
    • 1dlkorianteria hienonnettuna
    • 1rkllimetinmehua
    • 1/4tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa pestyt perunat kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Voitele leivinpaperi öljyllä ja levitä perunaviipaleet pellille leivinpaperin päälle. Sivele perunoille öljyä.
  2. Kypsennä perunoita 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Siirrä perunat 5 minuutiksi grillivastuksen alle, jotta ne saavat väriä.
  3. Ruskista jauheliha pannulla ja mausta tacomausteoksella. Lisää vesi ja kuumenna hetki. Lisää joukkoon lopuksi valutetut mustapavut.
  4. Hienonna kuorittu punasipuli ja valkosipuli. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutoiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja kuori ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Sekoita tuoresalsan ainekset keskenään.
  5. Levitä jauheliha-mustapapuseos perunoiden pinnalle ja ripottele päälle juustoraaste. Paista 225-asteisen uunin ylätasolla vielä noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Lusikoi pinnalle tacokastiketta ja tuoresalsaa. Koristele tuoreella korianterilla ja tarjoa heti.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 44 arvostelua