Helppo meksikonpata
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Helppo meksikonpata maustetaan valmiilla tacomausteseoksella. Tarjoa meksikonpata limetinlohkojen ja ranskankerman kanssa.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
5 annosta
1 (100 g) | sipuli tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
1 (200 g) | paprika tai |
1 rs (250 g) | tai |
1 rkl | rypsiöljyä tai |
7 dl | vettä tai |
3 dl | tai |
1 ps (28 g) | tai |
1 tl | tai |
1 tl | tai |
1 tlk (380 g/230 g) | tai |
2 dl 1 rs (400 g) | tummaa soijarouhetta tai tai |
(n. 1/2 tl | suolaa) tai |
Lisäksi | |
---|---|
korianteria tai persiljaa hienonnettuna tai | |
limetinlohkoja tai | |
tai |
Valmistus
30 - 60 min
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuutioi paprika ja puolita tomaatit.
Kuullota sipuli ja valkosipulit öljyssä kattilassa tai paistokasarissa. Sekoita joukkoon vesi, riisi, tacomauste, paprikajauhe ja juustokumina. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia välillä sekoittaen.
Lisää paprika, tomaatit, valutetut pavut sekä soijarouhe tai ruskistettu jauheliha. Jos käytät soijarouhetta, lisää vettä noin 1 1/2 dl. Hauduta vielä kannen alla noin 10 minuuttia.
Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla. Ripottele pinnalle runsaasti tuoretta hienonnettua persiljaa tai korianteria. Tarjoa meksikonpata limetin lohkojen ja ranskankerman kanssa.
Jos olet mausteisemman ruoan ystävä, lisää meksikonpadan joukkoon hiukan tuoretta hienonnettua chiliä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,1(35 arvostelua)
- 30 - 60 min3,7(35 arvostelua)
- 30 - 60 min3,8(105 arvostelua)
- 30 - 60 min4,2(33 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(49 arvostelua)
- yli 60 min4,2(269 arvostelua)
- 30 - 60 min3,8(28 arvostelua)
- 30 - 60 min4,6(83 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (154 arvostelua)
- Su1 vuosi sittenHelppo tehdä yhdessä kattilassa. Näillä mausteilla pääsee hyvin alkuun, lisätä voi tarvittaessa maustetta maun mukaan, , itse en laittanut edes suolaa mutta chiliä lisäsin.
- Niina1 vuosi sittenHyvä, helppo resepti, toimii muuten mutta mausteita saa lisätä, ainakin toinen pussillinen mausteseosta
- Oshgari1 vuosi sittenEhdottomasti yksi lempiruuista. Sopii hyvin opiskelijalle.
- Sari2 vuotta sittenTodella hyvää! :) Muistakaa syödä kermaviilin kanssa, sekoitus lautasella. Namps!
- Bissela3 vuotta sittenJos tulisempaa haluaa, purkki salsaa joukkoon tai korvaa salsalla tomaatin.
- Pliisu4 vuotta sittenVaroitus maukkaan ruoan ystäville! Tämä on ilmeisesti tehty "suomalaiseen makuun" (hyh). Ruoka vaatii joko monta taco-maustepussia tai muuten vain rutkasti lisämausteita. Kaiken kukkuraksi ohjeen mukaan valmistettuna kasvikset jäävät raaoiksi.
- Miisu5 vuotta sittenMeksikon risotto ehkä, pata, en näe eroa, sekava.