Jauheliha-maissipiirakka
Gluteeniton, ohut maissipohja on kuin suuri nacho, jonka voit täyttää haluamillasi täytteillä. Kokoa päälle reilusti tomaattia, avokadoa ja korianteria. N. 1,45€/annos.
8 annosta30 - 60 min142 kcal / annos (95g)
Ainekset
8 annosta
Maissipohja
- 1dlvettä
- 1/2tlpsylliumia
- 2dlmaissijauhoja (esim. Risenta)
- 1/2dlcheddarjuustoa raastettuna
- 2rklperunajauhoja
- 1/2tlsuolaa
Jauhelihatäyte
- 1rs(400 g)Pirkka naudan jauhelihaa (10 %)
- 1(120 g)sipuli
- 1-2valkosipulinkynttä
- 2rklvettä
- 1 1/2dlcheddarjuustoa raastettuna
Lisäksi
- 2tomaattia
- 1/2ruukkuatuoretta korianteria
- 1prk(150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita psyllium ja 1/2 dl vettä. Anna turvota noin 10 minuuttia. Lisää loppu vesi ja pohjan muut ainekset ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
- Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun irtopohjavuokaan (Ø 24 cm). Paista 175-asteisen uunin alatasolla 25-30 minuuttia.
- Ruskista jauheliha kuumalla pannulla. Lisää pannulle kuoritut, hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita hetki ja lisää vesi, tomaattisose ja mausteseos. Nosta pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon noin 1 dl juustoraastetta sekä valutettu maissi.
- Kuutioi tomaatti ja avokadon hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Kaada jauhelihatäyte maissipohjan päälle. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste, tomaatit, avokadot ja korianteri. (Voit lisätä halutessasi vielä maissia). Tarjoa piirakka lämpimänä ranskankerman kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 95g100 g
- 142 kcal594 kJ
- Proteiinia 7,05 g
- Hiilihydraatteja8,1 g
- Rasvaa9,58 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Käytitköhän vahingossa maissitärkkelystä maissijauhojen tilalla? Maissijauhoja käytetään myös tortillojen tekemiseen eivätkä ne tartu hampaisiin. Hyvin toimi ainakin minulla.
Hyi! Pohja kaikkine tärkkelyksineen tarttuu hampaisiin. Verensokeri nousee huippuunsa. Eikä tärkkelyksessä edes ole ravinteita, pelkkää höttöä. Ei ole todellakaan vaikea keksiä parempaa pohjaa manteli- ja kookosjauhoista, eli parempaa reseptiä odotellen!