Mustapapu-porkkanasalaatti
Savupaprikainen mustapapu-porkkanasalaatti maistuu joko lämpimänä lisäkkeenä tai haaleana tai kylmänä salaattina.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 500gvarhaisporkkanoita
- 1rklöljyä
- 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1-1 1/2tlsavupaprikajauhetta
- 1tlk(380/230 g)Pirkka mustapapuja
- 1(50 g)pieni punasipuli
- n. 1/2tlsuolaa
- 1rkllimetinmehua
- 1/2-1dltuoretta korianteria hienonnettuna
- ripausmustapippuria
- 1ps(65 g)Pirkka Luomu babypinaattia
- 1/2-1pkt(à 200 g)Pirkka Parhaat fetajuustoa
Valmistus
30 - 60 min- Pese porkkanat huolellisesti ja leikkaa ne reiluiksi lohkoiksi. Paista porkkanoita öljyssä pannulla noin 10 minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää loppuvaiheessa pannulle myös hienonnettu valkosipuli ja savupaprikajauhe. Mausta suolalla.
- Huuhtele mustapavut lävikössä kylmällä vedellä ja valuta. Kuori ja hienonna punasipuli. Poista chilistä kanta ja siemenet ja hienonna se. Lisää papujen joukkoon sipuli, chili, limetinmehu, korianteri ja pippuri. Anna maustua hetki. Sekoita pavut porkkanoiden joukkoon ja pyöräytä hetki pannulla.
- Suikaloi pinaatti. Poista halutessasi lehtien varsiosat. Levitä pinaatit tarjoiluvadille ja lisää päälle mustapapu-porkkanaseos. Murustele pinnalle fetajuustoa ja koristele salaatti tuoreella korianterilla. Tarjoa salaatti lämpimänä, haaleana tai kylmänä esimerkiksi grillattujen pihvien kanssa.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi