Piparkakkujäädyke
Piparkakkujäädyke on kätevä joulun jälkiruoka, sillä sen voi valmistaa etukäteen pakastimeen. Koristele suklaakastikkeella, piparkakuilla ja marengilla. Noin 0,40€/annos*
- 10 annosta
- yli 60 min
Ainekset
10 annosta
- 1dltummaa siirappia
- 3tlpiparkakkumaustetta
- 1/2dlfariinisokeria
- 2kananmunaa
- 8(35 g)Pirkka ohutta piparkakkua
Lisäksi
- Pirkka ohuita piparkakkuja
- valkoisia, pieniä marenkeja
Valmistus
yli 60 min- Sekoita siirappi ja piparkakkumausteet kattilassa. Kiehauta ja ota kattila pois liedeltä. Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma erillisessä astiassa.
- Sekoita muna-sokerivaahtoon ensin haalea siirappiseos ja sitten kermavaahto. (Huom! Jos siirappiseos jäähtyy kylmäksi, seos jähmettyy liian kovaksi. Notkista seos tarvittaessa lämmittämällä sitä hieman uudelleen.) Murenna joukkoon piparit. Kaada seos kylmällä vedellä huuhdeltuun suorakaiteenmuotoiseen kakku- tai jäädykevuokaan.
- Peitä foliolla ja nosta pakastimeen. Anna jäätyä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään.
- Kasta vuoka reunojaan myöten hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa piparijäädyke tarjoiluvadille. Koristele suklaakastikkeella, murennetuilla pipareilla sekä kokonaisilla ja murskatuilla marengeilla.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
mihin tarvitaan 8 piparkakkua, niitä ei ole ohjeessa? Ei siis murskata itse taikinaan.
Kiitos kommentoijille ja pahoittelut, että jäädykkeen valmistus on ensin neuvottu hiukan väärin. Piparkakkuja on tarkoitus murustella myös jäädykemassan joukkoon (kahdeksan kappaletta/ 35 g), korjaamme tämän kohdan reseptiin. Lisäksi piparkakkuja käytetään jäädykkeen koristeluun.
Mihin ohjeen 8 piparia häviää, söikö kokki vai unohtuiko ohjeesta?