• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Praliinijäädyke

Praliinijäädyke
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 286 kcal / annos (90g)

Ainekset

10 annosta

Koristeluun

Valmistus

yli 60 min
  1. Kaada sokeri paistinpannulle, anna sen sulaa ja paahtua kauniin ruskeaksi. Varo, ettei sokeri pala. Sekoita joukkoon mantelirouhe. Kaada sokeri-manteliseos leivinpaperin päälle jäähtymään. Paloittele tämä kovettunut nougatlevy kaksinkertaiseen muovipussiin ja rouhi esimerkiksi vasaralla tai kaulimella painaen hienoksi. Rouhi muovipussissa myös piparit.
  2. Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi, samoin kerma. Sekoita munavaahtoon nougat- ja piparirouhe. Mausta konjakilla halutessasi. Lisää lopuksi kermavaahto kevyesti sekoittaen.
  3. Kaada seos kylmällä vedellä huuhdeltuun kakkuvuokaan. Peitä vuoka foliolla ja pane pakastimeen. Anna jäätyä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään.
  4. Kasta vuoka reunojaan myöten hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille. Koristele praliinijäädyke mantelirouheella, ananaskirsikoilla ja viinirypäleillä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Koristeeksi sopivat myös puolukat.

Ravintosisältö perannos 90g100 g

  • 286 kcal1 200 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja19,2 g
  • Rasvaa21,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille