• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Piparijäädyke

Piparijäädyke
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 225 kcal / annos (70g)

Ainekset

10 annosta
    • 1dlsiirappia
    • 1/2tlneilikkaa
    • 1/2tlinkivääriä
    • 1tlkanelia
    • 2tlpomeranssin kuorta
    • 1/2dlfariinisokeria
    • 2kananmunaa
    • 4dlkuohukermaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita siirappi ja mausteet kattilassa. Kiehauta ja ota kattila pois liedeltä. Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi, samoin kerma.
  2. Sekoita muna-sokerivaahtoon ensin haalea siirappiseos ja sitten kermavaahto. (Huom! Jos siirappiseos jäähtyy kylmäksi niin seos jähmettyy liian kovaksi. Notkista seos hieman sitä uudelleen lämmittämällä.) Kaada seos kylmällä vedellä huuhdeltuun kakku- tai jäädykevuokaan.
  3. Peitä foliolla ja nosta pakastimeen. Anna jäätyä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään.
  4. Kasta vuoka reunojaan myöten hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa piparijäädyke tarjoiluvadille. Koristele pipareilla, viinirypäleillä ja kermavaahdolla.

Ravintosisältö perannos 70g100 g

  • 225 kcal941 kJ
  • Proteiinia2,1 g
  • Hiilihydraatteja16,5 g
  • Rasvaa16,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1