Gluteeniton mantelikakku ja kuusikreemiReseptin teki kumppani

Gluteeniton mantelikakku ja kuusikreemi

Gluteiiniton mantelikakku ja kuusikreemi tuovat joulupöytään tuulahduksen huippuravintolaa. Tarjoa jouluillallisen juhlava päätös lautasannoksina tai vadilta.

  • 8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8 annosta
    • 200gPirkka voita
    • 2 1/2dlsokeria
    • 3kananmunaa
    • 3 1/2dlmantelijauhoja esim. Risenta
    • 1dlriisijauhoja
    • 1tlsuolaa

Puolukat

Kuusikreemi

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää ensin kananmunat yksitellen, sitten mantelijauho, riisijauho ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi. Vuoraa suorakaiteen tai neliön muotoinen uunivuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla ja kaavi taikina vuokaan. Tasoita pinta.
  2. Paista mantelikakkua 25-30 minuuttia 175-asteisessa uunissa (kiertoilmauuni 150 astetta).
  3. Valmista kuusikreemi. Erottele kananmunista keltuaiset ja laita ne keskikokoiseen kulhoon. Kiehauta kattilassa kerma, maito, sokeri ja kuusenneulaset. Kaada kermamaitoseos keltuaisten päälle ja sekoita koko ajan. Lämmitä kattilassa vesi kiehuvaksi ja aseta kulho kiehuvan vesikattilan päälle. Kypsennä massaa koko ajan sekoittaen. Nosta kulho sivuun, kun massa paksuuntuu ja vaahto häviää sen pinnalta. Jäähdytä massa, siivilöi se ja siirrä jääkaappiin.
  4. Sekoita jääkaapissa sulatetut puolukat ja hunaja.
  5. Siisti jäähtyneen mantelinkakun reunat terävällä veitsellä ja leikkaa siitä 8-10 suorakaiteen muotoista annospalaa. Asettele annospalat lautasille tai tarjoiluvadille. Lisää annospalojen päälle puolukat ja murennettua marenkia. Tarjoa kuusikreemi omasta astiasta.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille