Gluteeniton mantelikakku ja kuusikreemi
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Gluteiiniton mantelikakku ja kuusikreemi tuovat joulupöytään tuulahduksen huippuravintolaa. Tarjoa jouluillallisen juhlava päätös lautasannoksina tai vadilta.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
8 annosta
200 g | tai |
2 1/2 dl | sokeria tai |
3 | kananmunaa tai |
3 1/2 dl | mantelijauhoja (esim. Risenta) tai |
1 dl | riisijauhoja tai |
1 tl | suolaa tai |
Puolukat | |
---|---|
1 ps (200 g) | Pirkka puolukoita (pakaste) tai |
3 rkl | tai |
25 g | marenkia tai |
Kuusikreemi | |
2 dl | tai |
2 dl | tai |
3/4 dl | sokeria tai |
1 dl | kuusenneulasia tai |
5 | kananmunaa tai |
Valmistus
yli 60 min
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää ensin kananmunat yksitellen, sitten mantelijauho, riisijauho ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi. Vuoraa suorakaiteen tai neliön muotoinen uunivuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla ja kaavi taikina vuokaan. Tasoita pinta.
Paista mantelikakkua 25–30 minuuttia 175-asteisessa uunissa (kiertoilmauuni 150 astetta).
Valmista kuusikreemi. Erottele kananmunista keltuaiset ja laita ne keskikokoiseen kulhoon. Kiehauta kattilassa kerma, maito, sokeri ja kuusenneulaset. Kaada kerma-maitoseos keltuaisten päälle ja sekoita koko ajan. Lämmitä kattilassa vesi kiehuvaksi ja aseta kulho kiehuvan vesikattilan päälle. Kypsennä massaa koko ajan sekoittaen. Nosta kulho sivuun, kun massa paksuuntuu ja vaahto häviää sen pinnalta. Jäähdytä massa, siivilöi se ja siirrä jääkaappiin.
Sekoita jääkaapissa sulatetut puolukat ja hunaja.
Siisti jäähtyneen mantelikakun reunat terävällä veitsellä ja leikkaa siitä 8–10 suorakaiteen muotoista annospalaa. Asettele annospalat lautasille tai tarjoiluvadille. Lisää annospalojen päälle puolukat ja murennettua marenkia. Tarjoa kuusikreemi omasta astiasta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,2(52 arviota)
- 30 - 60 min3,1(12 arviota)
- yli 60 min3,8(49 arviota)
- yli 60 min4,2(29 arviota)
- 30 - 60 min3,8(25 arviota)
- yli 60 min3,6(73 arviota)
- yli 60 min4,5(32 arviota)
- yli 60 min4,0(274 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (14 arviota)
- Epäily3 vuotta sittenKannattaa varmaan kertoa allergisille havunneulasista ennen kuin maistavat kakkua.