Piparminttumuffinit
Piparminttumuffineissa on suklaiset muffinit ja kauniin raidallinen kuorrutus.
10 kpl30 - 60 min331 kcal / annos (105g)
Ainekset
10 kpl
- 2kananmunaa
- 1 1/2dlsokeria
- 100gvoita
- 2 1/2dlvehnäjauhoja
- 1 1/2tlPirkka leivinjauhetta
- 1dlmaitoa
- 1/2ps(à 100 g)Dr. Oetker tummia suklaahippuja (n. 1/2 dl)
Pinnalle
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1rs(180 g)maustamatonta tuorejuustoa
- 3/4dltomusokeria
- 1maustemitallinenDr. Oetker piparminttuaromia
- Dr. Oetker punaista geeliväriä
Lisäksi
- 1pkt(10 kpl)Dr. Oetker syötäviä vohvelivuokia
Valmistus
30 - 60 min- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sulata voi ja lisää se hieman jäähtyneenä taikinaan.
- Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään kulhossa. Lisää siivilöity jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita taikinaan lopuksi suklaahiput.
- Jaa taikina vohvelivuokiin. Paista muffineita (muffinipellillä) 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Nosta muffinit jäähtymään ritilälle.
- Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri. Mausta piparminttuaromilla.
- Aseta tylla paikoilleen pursotinpussiin ja piirrä geelivärillä 2-3 ohutta pystyraitaa pussin sisäpinnalle. Lusikoi puolet täytteestä pussiin ja pursota kuorrutus muffinien pinnalle. Tee samoin toiselle pussille ja koristele loput muffinit.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Teemat
Ravintosisältö per annos 105g100 g
- 331 kcal1 380 kJ
- Proteiinia 4,95 g
- Hiilihydraatteja33,4 g
- Rasvaa19,7 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Olen kerran tehnyt muhfineja tällä reseptillä ilman piparminttuaromia. Hyviä olivat, mutta vuokineen, kun saa syödä, niin vuoat maistuvat vähän pahvisilta muuten hyviä ja kauniita. Käytin turkoosinsinisiä vohvelivuokia ja laitoin tosiaan pursottimen seinämiin punaista geeliä, niin tulivat ihan saman-näköisiä kuin tuossa kuvassa. Niin ja tein taikinaa kaksinkertaisen annoksen. Vaihtelua aikuistenkin kahvipöytään. Taisin muuten käyttää Piladelphia tai Mackarponetuorejuustoa. Ja hylavispi tai laktoositonta vispikermaa.
Olen kerran tehnyt muhfineja tällä reseptillä ilman piparminttuaromia. Hyviä olivat, mutta vuokineen, kun saa syödä, niin vuoat maistuvat vähän pahvisilta muuten hyviä ja kauniita. Käytin turkoosinsinisiä vohvelivuokia ja laitoin tosiaan pursottimen seinämiin punaista geeliä, niin tulivat ihan saman-näköisiä kuin tuossa kuvassa. Niin ja tein taikinaa kaksinkertaisen annoksen. Vaihtelua aikuistenkin kahvipöytään.
Jos paistaa kiertoilmalla, paljonko asteita?
Hei Karkki, resepti on testattu K-Koekeittiöllä tasalämmöllä. Kiertoilmalla paistettaessa lämpötila on matalampi, noin 175 C. Muffineja kannattaa tarkkailla paiston aikana, koska paistoaika voi olla eri kuin tasalämmöllä.
Liian vähän kaakaota minun mielestäni.
Kuorrute ei täällä onnistunut. Mittasin tarkasti ainekset, mutta seos jäi aivan löysäksi. Käytin Arlan tuorejuustoa, joka oli kyllä todella pehmoista. Nyt kauppaan hakemaan apuja jähmettämään seos!
erittäin maukkaita
Taikinasta tulee kyseisiin vuokiin 15 kpl.( oli vaikea löytää) Tein 12 ja osa kohosi yli. Hyviä muuten.
Nämä olivat kyllä todellakin hyvät muffinssit! Kuorrutusta tein vain puolet ohjeen määrästä ja se riitti juuri sopivasti 12 muffinssin päälle (jonka verran muffinsseja siis itselläni tuli tästä taikinasta).