Tuulihatut raparperitäytteelläTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tuulihatut raparperitäytteellä

  • Annosmäärä40 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Tuulihatut ovat klassinen juhlatarjottava, jonka täytteitä voit varioida mielesi mukaan.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

40 annosta
150 g
 
voita
tai
3 dl
 
vettä
tai
2 1/4 dl
 
vehnäjauhoja
tai
4
 
munaa
tai

Täyte

1/2 l (250 g)
 
tuoretta raparperia viipaleina
tai
3/4 dl
 
sokeria
tai
n. 1 rkl
 
vettä
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai
1 tl
 
tai
(ripaus
 
sokeria)
tai

Ravintosisältö

Energia
1 542 kJ / 368 kcal
Rasva
27 g
josta tyydyttynyttä
16,1 g
Hiilihydraatit
24,6 g
josta sokereita
11,3 g
Proteiini
6,4 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Kiehauta voi ja vesi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää vehnäjauhot kerralla koko ajan puuhaarukalla voimakkaasti vatkaten. Kuumenna seosta edelleen voimakkaasti vatkaten kunnes se irtoaa kattilan reunoista. Ota kattila liedeltä, anna seoksen hieman jäähtyä ja vatkaa munat yksitellen joukkoon.

Ota taikinasta kahdella lusikalla nokareita leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Voit myös pursottaa tuulihatut. Paista tuulihattuja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Mittaa kattilaan raparperi, sokeri ja vesi. Keitä sekoittaen noin 10 minuuttia tai kunnes raparperi on pehmennyt. Jäähdytä raparperihilloke.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla ja halutessasi sokerilla. Täytä tuulihatut juuri ennen tarjolle asettamista raparperihillokkeella ja kermavaahdolla.

Vinkki! Pursottamalla täyttäminen käy kätevästi. Lisää halutessasi tuulihattujen väliin vielä mansikkaviipaleita.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/l
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (21 arviota)

  • Aikku
    11 kuukautta sitten
    Kuinka pitkään tuulihatut säilyvät täytettyinä tai ilman täytettä?
  • K-Kuluttajapalvelu
    11 kuukautta sitten
    Aikku, tuulihatut kannattaa täyttää juuri ennen tarjoamista, jotta ne eivät vety ja säilyttää välissä jääkaapissa jos ei laita kaikkea kerralla tarjolle. Tuulihatut voi pakastaa ilman täytettä tiiviiseen pussiin tai rasiaan pakattuna.
  • ihmettelen vaan , vajavainen resepti
    5 vuotta sitten
    missä vaiheessa kananmunat lisätään tuulihattu taikinaan
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    ihmettelen vaan , vajavainen resepti, kananmunat lisätään kohdassa 1. "Ota kattila liedeltä, anna seoksen hieman jäähtyä ja vatkaa munat yksitellen joukkoon. ".