• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Tuulihatut raparperitäytteellä

Tuulihatut ovat klassinen juhlatarjottava, jonka täytteitä voit varioida mielesi mukaan. Tämäkin resepti vain n. 0,10€/annos*.
Tuulihatut raparperitäytteellä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 40 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

40 annosta
    • 150gvoita
    • 3dlvettä
    • 2 1/4dlvehnäjauhoja
    • 4munaa

Täyte

    • 1/2l(250 g)tuoretta raparperia viipaleina
    • 3/4dlsokeria
    • n. 1rklvettä
    • 1tlvaniljasokeria
    • (ripaussokeria)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kiehauta voi ja vesi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää vehnäjauhot kerralla koko ajan puuhaarukalla voimakkaasti vatkaten. Kuumenna seosta edelleen voimakkaasti vatkaten kunnes se irtoaa kattilan reunoista. Ota kattila liedeltä, anna seoksen hieman jäähtyä ja vatkaa munat yksitellen joukkoon.
  2. Ota taikinasta kahdella lusikalla nokareita leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Voit myös pursottaa tuulihatut. Paista tuulihattuja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  3. Mittaa kattilaan raparperi, sokeri ja vesi. Keitä sekoittaen noin 10 minuuttia tai kunnes raparperi on pehmennyt. Jäähdytä raparperihilloke.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla ja halutessasi sokerilla. Täytä tuulihatut juuri ennen tarjolle asettamista raparperihillokkeella ja kermavaahdolla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Pursottamalla täyttäminen käy kätevästi. Lisää halutessasi tuulihattujen väliin vielä mansikkaviipaleita. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kommentoi

Arvosana reseptille3