Taatelimuffinit
Mehevät taatelimuffinit ovat päivitetty versio tutusta taatelikakusta. Näiden tuoreista taateleista tehtyjen herkkujen kuorrutuksessa maistuu maapähkinävoi. Noin 0,80 €/annos*
12 annosta30 - 60 min
Ainekset
12 annosta
Taikina
- 2 1/2dlvehnäjauhoja
- ripaussuolaa
- 100gvoita
- 2dlsokeria
- 2kananmunaa
- 1 1/2dlPirkka kookosmaitoa
- 1/3pkt(à 400 g, n. 10 kpl)pehmeitä tuoreita taateleita
Kuorrutus
- 2/3pkt(à 400 g, n. 20 kpl)pehmeitä tuoreita taateleita
Koristelu
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita keskenään jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola.
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri ja munat yksi kerrallaan samalla vaahdottaen. Vatkaa kuohkeaksi.
- Sekoita kookosmaito tasaiseksi. Sekoita vaahdon joukkoon kuivat aineet ja kookosmaito (1 1/2 dl) vuorotellen kaataen. Varo sekoittamasta liikaa.
- Poista taateleista kivet ja revi taatelit noin sentin paloiksi. Kääntele taatelit taikinaan. Annostele taikina muffinivuokiin.
- Paista muffineita 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Poista taateleista kivet. Mittaa kaikki kuorrutteen ainekset sauvasekoittimen, monitoimikoneen tai tehosekoittimen kulhoon. Sekoita tasaiseksi.
- Levitä kuorrutetta taatelimuffinien päälle lusikalla. Koristele halutessasi suklaarouheella.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi