Porkkanalaatikko ilman riisiä
Porkkanalaatikko onnistuu myös ilman riisiä. Laatikko tehdään hieman lanttulaatikon tyyliin. Lämmittävänä mausteena on muskottia ja ripaus kardemummaa.
- yli 60 min
Ainekset
- 1 1/2kgPirkka porkkanoita
- 1tlk(2 dl)Pirkka kuohukermaa
- 3kananmunaa
- 2rklsiirappia
- 1-1 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmuskottipähkinää
- 1/2tljauhettua kardemummaa
Lisäksi
Valmistus
yli 60 min- Kuori ja lohko porkkanat. Keitä porkkanat vähässä vedessä, kannen alla täysin pehmeiksi, 30-40 minuuttia. Valuta porkkanat ja anna jäähtyä haaleiksi.
- Lisää kerma porkkanoiden joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella samattiseksi. Lisää munat ja mausteet soseeseen. Tarkista maku.
- Voitele uunivuoka 1 rkl:lla voita. Kaada sose vuokaan. Ripottele mantelijauhe päälle ja tee lusikalla aaltokuvio pintaan. Lisää loppu voi nokareina vuokaan.
- Kypsennä laatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia, kunnes pinta on kauniin ruskistunut.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Kokeiltu on ja erittäin hyvä porkkanalaatikko tuli. Kardemumman jätin pois. Suosittelen kevyempi versio ilman riisiä.
Porkkana, resepti on testattu K-koekeittiöllä käyttämällä tuoreita porkkanoita. K-ruoan sivuilta löytyy myös porkkanalaatikko soseesta -resepti, jossa on käytetty 2pkt (à 500g) Pirkka Luomu porkkanasosetta. Löydät reseptin tästä linkistä: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/porkkanalaatikko-soseesta.
Jos käyttää valmista porkkanasosetta, kuinka paljon sitä tarvitaan?
Minkähän kokoinen vuoka on sopiva tälle annokselle?
Uusavuton, noin 3 litran vuoka on sopivan kokoinen porkkanalaatikolle.