Porkkanalaatikko ilman riisiäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Porkkanalaatikko ilman riisiä

Porkkanalaatikko onnistuu myös ilman riisiä. Laatikko tehdään hieman lanttulaatikon tyyliin. Lämmittävänä mausteena on muskottia ja ripaus kardemummaa.

  • yli 60 min

Ainekset

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja lohko porkkanat. Keitä porkkanat vähässä vedessä, kannen alla täysin pehmeiksi, 30-40 minuuttia. Valuta porkkanat ja anna jäähtyä haaleiksi.
  2. Lisää kerma porkkanoiden joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella samattiseksi. Lisää munat ja mausteet soseeseen. Tarkista maku.
  3. Voitele uunivuoka 1 rkl:lla voita. Kaada sose vuokaan. Ripottele mantelijauhe päälle ja tee lusikalla aaltokuvio pintaan. Lisää loppu voi nokareina vuokaan.
  4. Kypsennä laatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia, kunnes pinta on kauniin ruskistunut.

Katso video

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1 lk
    Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1 lk
    1,29/kpl
  • Porkkana multa Suomi
    Porkkana multa Suomi
    0,15/kpl1,49/kg
  • Porkkana pesty 1lk