• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pähkinälaatikko

Pähkinälaatikko on herkullista ja tuo vaihtelua vaikka joulupöytään.
Pähkinälaatikko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

    • 1dlvettä
    • 1/2dlpuuroriisiä
    • 2 1/2dlmaitoa
    • 1dlkermaa
    • 1dlkokonaisia hasselpähkinöitä
    • 1pieni sipuli
    • 1/2rklsiirappia
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/4tljauhettua muskottipähkinää
    • ripausmustapippuria
    • 1muna

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää riisi. Keitä, kunnes riisi on imenyt kaiken veden. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon maito ja kerma.
  2. Jauha hasselpähkinät monitoimikoneessa hienoksi jauheeksi. Hienonna myös sipuli pieneksi silpuksi. Lisää hasselpähkinäjauhe, hienonnettu sipuli, siirappi, suola, muskottipähkinä, mustapippuri ja viimeiseksi kananmuna kattilaan. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada seos voideltuun, reilun puolen litran kokoiseen uunivuokaan. Paista pähkinälaatikkoa 200-asteisen uunin alatasolla 45-50 minuuttia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 142 kcal594 kJ
  • Proteiinia4,53 g
  • Hiilihydraatteja10,2 g
  • Rasvaa9,27 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2