• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Paahdettu juuriselleri ja vaniljavoiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Paahdettu juuriselleri ja vaniljavoi

Vaniljan hienostunut aromi sopii hyvin yhteen juurisellerin kanssa. Tarjoa paahdettu juuriselleri ja ruskistettu vaniljavoi joulupöydässä vaihtoehtona laatikoille tai lisäkkeenä liha- tai kalaruoille. Noin 2,15€/annos.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1(n. 1 kg)kokonainen juuriselleri
    • 2rklvoita
    • 2tlöljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • ripaus muskottipähkinää

Ruskistettu vaniljavoi

    • 100gPirkka voita
    • 1vaniljatanko

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese juuriselleri, kuori ja lohko kahdeksaan palaan.
  2. Kuumenna voi öljyn kanssa pannulla ja ruskista juurisellerilohkot. Siirrä lohkot uuniastiaan ja mausta suolla, pippurilla ja muskottipähkinällä. Paahda uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia, välillä lohkoja käännellen.
  3. Sulata voi kattilassa hiljalleen, kunnes se alkaa ruskistua ja tuoksuu pähkinäiselle. Siirrä kattila pois liedeltä. Anna voin hetken levätä ja kaada se kulhoon. Älä kaada mukaan pohjalle kertynyttä heraa. Pese kattila ja kaada ruskistettu voi takaisin kattilaan.
  4. Leikkaa vaniljatanko pituussuunnassa puoliksi ja kaavi sisus veitsen lappeella voin joukkoon. Lisää myös kaavittu tanko. Lämmitä pienellä lämmöllä, jotta vanilja uuttuu voihin. Peitä kattila kannella ja anna voin maustua, kunnes juurisellerit ovat valmiit. Poista vaniljatanko.
  5. Siirrä kypsät sellerilohkot tarjoiluastiaan ja kaada päälle lämmin vaniljavoi. Tarjoa heti.

Tiesitkö että...

Ruskistetun vaniljavoin voit valmistaa jo etukäteen. Lämmitä se uudelleen juoksevaksi juurisellerin kypsyessä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 22 arvostelua