Vegaaninen porkkanalaatikko
Vegaaninen porkkanalaatikko onnistuu mainiosti ilman munia, kermaa ja voita. Maku on lempeä ja täyteläinen eli juuri niin kuin pitää.
10 annostayli 60 min
Ainekset
10 annosta
- 1 1/2dlPirkka puuroriisiä
- 3dlvettä
- 2tlk(à 2 dl)Pirkka kaura kasvirasvasekoitetta (16 %)
- 2rklsiirappia
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmuskottipähkinää
- 1/4tlvalkopippuria
Lisäksi
- 2rklkorppujauhoa
Valmistus
yli 60 min- Kuori ja lohko porkkanat. Keitä porkkanat vähässä vedessä, kannen alla täysin pehmeiksi, 30-40 minuuttia. Valuta porkkanat ja säästä noin 1 dl keitinvettä. Soseuta porkkanat sauvasekoittimella samettiseksi, ohenna sopivalla määrällä keitinvettä.
- Porkkanoiden kypsyessä mittaa puuroriisi ja vesi kattilaan. Keitä muutama minuutti, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää kasvisrasvasekoite. Keitä välillä sekoitellen, kannen alla 30-40 minuuttia, kunnes puuro on valmista.
- Yhdistä porkkanasose, riisipuuro ja mausteet. Tarkista maku.
- Voitele uunivuoka 1 rkl:lla margariinia. Kaada porkkanaseos vuokaan. Ripottele korppujauhot päälle ja tee lusikalla aaltokuvio pintaan. Lisää loppu margariini nokareina päälle.
- Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti 15 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Aika makeaa, itse ainakin jatkossa laitan vähemmän siirappia. Muuten ihan hyvää
Pitää kokeilla