• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Porkkanamuffinit

Porkkanamuffinit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • 30 - 60 min
  • 290 kcal / 100 g

Ainekset

12 annosta
    • 4-6(n. 300 g)Pirkka porkkanaa (4 dl porkkanaraastetta)
    • 4dlvehnäjauhoja
    • 3dlsokeria
    • 2tlleivinjauhetta
    • 1 1/2tlkanelia
    • 3/4dlPirkka mantelirouhetta
    • 100gPirkka leivontamargariinia
    • 3Pirkka kananmunaa

Kuorrutus

    • 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
    • 1dltomusokeria
    • 1tlPirkka vanilliinisokeria
    • 2rklsitruunanmehua

Koristeeksi

    • raastettua sitruunankuorta tai mantelirouhetta

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sulata ja jäähdytä rasva.
  2. Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon rasva ja porkkanaraaste. Lisää kuivat aineet sekoittaen. Jaa taikina muffinivuokiin. (Vuoat saa täyttää melko täyteen.) Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  3. Sekoita kuorrutusaineet keskenään ja päällystä jäähtyneet muffinit kuorrutuksella. Koristele sitruunankuorisuikaleilla tai mantelirouheella. Porkkanamuffinit voi myös pakastaa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 290 kcal1 210 kJ
  • Proteiinia4,8 g
  • Hiilihydraatteja37,8 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille51