Porkkanamuffinit
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Porkkanamuffinit ovat makeita leivonnaisia, jotka on helppoja valmistaa. Koristele muffinit sitruunankuorilla ja mantelirouheella.
Ainekset
12 annosta
- 4–5 (n. 300 g) porkkanaa (4 dl porkkanaraastetta)
- 4 dl vehnäjauhoja
- 3 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 1/2 tl kanelia
- 3/4 dl Pirkka mantelirouhetta
- 100 g leivontamargariinia tai voita
- 3 kananmunaa
Kuorrutus
- 1 rs (180 g) Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl sitruunanmehua
Koristeeksi
- sitruunankuorta raastettuna tai mantelirouhetta
Lisäksi
Ravintosisältö
- Energia1 087 kJ / 260 kcal
- Rasva9,7 g
- josta tyydyttynyttä4,1 g
- Hiilihydraatit37 g
- josta sokereita23,6 g
- Proteiini4,8 g
- Suola0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
- Sulata ja jäähdytä rasva.
- Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon rasva ja porkkanaraaste. Lisää kuivat aineet sekoittaen.
- Jaa taikina muffinivuokiin. (Vuoat saa täyttää melko täyteen.) Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
- Sekoita kuorrutusaineet keskenään ja päällystä jäähtyneet muffinit kuorrutuksella. Koristele mantelirouheella tai sitruunankuorisuikaleilla.
Porkkanamuffinit voi myös pakastaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −20 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,50/2 kpl10,00/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl (12,51/kg)
- Plussa-etu −13 %Plussa-kortillaEtuhinta 1,89/kpl9,45/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl (10,95/kg)
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,1(12 arviota)
- 30 - 60 min4,0(4 arviota)
- 30 - 60 min4,1(297 arviota)
- 30 - 60 min4,3(105 arviota)
- 30 - 60 min4,0(1 arvio)
- 30 - 60 min4,0(14 arviota)
- 30 - 60 min4,1(148 arviota)
- 30 - 60 min3,8(4 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (448 arviota)
- Teija1 kuukausi sittenTodella huono ohje. Älytön määrä sokeria, eikä maistukaan millekään muulle kuin sokerille. Porkkanaa on liian vähän ja taikina on tosi kuiva.
- Moiiii2 kuukautta sittenIhan sika hyvä
- Leivoleivo milla9 kuukautta sittenTodella hyvä ohje mutta jätin mantelijauheen pois ja laitoin puoli purkkia ananasmurskaa. Kuorete kannattaa laittaa jääkaappiin ennen pursottamista niin se ei ole niin löysää.
- Hauska ihminen9 kuukautta sittenLöllöä koko kuorrute. Laittakaa enemmän tomusokeria
- Sampsa10 kuukautta sittenMelkoinen määrä sokeria ohjeessa. Laitoin puolet ja siltikin aika makeita. Kuorrute liian löysää. Muuten ihan maistuvat ja nopeat valmistaa.
- Sofia1 vuosi sittenOli helppo resepti tehdä 2&4v leipojien kanssa. Muffinit hyviä ja meheviä, mutta kuorrute onneton liru. Onko sitruunamehun mittayksikkö väärin? Kaksi tl tuntuisi tämän kokemuksen perusteella oikeammalta määrältä.
- Ej1 vuosi sittenMuffinit kuivia ja kuorrute oli löysää,petyimme.
- Mirka1 vuosi sittenKuorrute oli vähän erilainen (kirpeähkö) mitä odotin, mutta toimi tässä hyvin. Laitoin taikinaan vain 2dl sokeria ja siltikin tuli tosi makeita, kun porkkanakin makeuttaa 😊 Joku suositteli myös laittamaan ohjeen lisäksi taikinaan lorauksen maitoa, ettei tule kuivaa. Toimi hyvin 👍
- Muff1 vuosi sittenMuffinit hyviä. Kuorruteesta tuli liian vetistä.
- Porkkana1 vuosi sittenTodella hyvä resepti. Todella helppo.
- Uwuturrioot1 vuosi sittenNamnam
- E_K1 vuosi sittenHyvä resepti, suosittelen👍🏻
- eve1 vuosi sittentosi helppo ja kiva tehä
- Simpsa2 vuotta sittenPari desiä maitoa joukkoon nii ei tuu kuivaa, muuten tosi hyvä!
- Niiki2 vuotta sittenVoikohan näitä pakastaa ilman tuota kuorrutetta ja tehdä valmiiks juhliin pohjat🤔
- Kakkumaakari3 vuotta sittenTämä on mielestäni paras porkkanamuffinssiresepti ja olen käyttänyt tätä myös porkkanakakun tekoon. Maku on todella hyvä ja lopputulos mehevä! Ei laisinkaan kuiva lopputulos!
- Tiistaileipuri3 vuotta sittenOikein maukkaita tuli. Jätin mantelirouheen kokonaan pois, lisäsin porkkanaraastetta, jauhoja ja rasvaa. Tai no, voita en edes mitannut, tuumin vaan, että tuo klöntti on hyvä :D Kuorrutteeseen tuli viimeinen tippa sitruunamehua mikä oli jäljellä, ehkä ruokalusikallinen ja päälle kakun koristeita kun ei ollut muuta sopivaa kaapissa. Sain taikinasta 16 muffinssia. Toimii 👍
- Kirpeitä4 vuotta sittenMuuten hyvä resepti, mutta sitruunaa laittaisin vähemmän kuorrutukseen. ☺
- Porkkana5 vuotta sittenHei, voiko tätä ohjetta käyttää myös porkkanakakun tekoon?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenPorkkana, reseptiä ei ole testattu kakkuna, mutta toki näin voit kokeilla. Tällöin pasitolämpötilaa kannattaa laskea 175 ja pasitoaikaa pidentää 40-50 minuuttiin, jotta kakku säilyy mehukkaana.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenKotikokki, mantelirouheen voi jättää pois tai korvata esimerkiksi keksirouheella, mutta reseptiä ei toki ole testattu niin K-Koekeittiöllä.
- Kotikokki5 vuotta sittenHei, voiko mantelirouheen jättää pois massasta tai millä sen voi korvata?
- Minävain5 vuotta sittenTulipa kuiva taikina! Laitoin 50g extraa rasvaa.
- Anu8 vuotta sittenMahtava resepti! Helppo ohje, et voi epäonnistua. Lopputuloksena maukkaita ja meheviä muffineja!
- hei8 vuotta sittenTämä on hyvä resepto
- Eeva8 vuotta sittenHelppo ohje aloittelevalle leipojalle. Maukkaita ja mainion näköisiä tuli! 😋 Pakkaseenkin sai muutaman..
- Leipuri8 vuotta sittenIhan mahtavia, kiitos resptistä
- Kotileipuri8 vuotta sittenTosi hyviä tuli!
- Iloinen leipuri9 vuotta sittenTosi hyviä, hyvä resepti, helppo tehdä! sopii lasten synttäreillekkin, lapset tykkää.