Punajuurignocchit
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Pumpulin pehmeät punajuurignocchit syntyvät oikaisten valmiista punajuuri-perunasoseesta. Ne tarjotaan ruskistetun voin ja rapeiden salvianlehtien kanssa.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
4 annosta
1 pkt (500 g) | tai |
1 | kananmunan keltuainen tai |
1 tl | suolaa tai |
3–5 dl | tai |
Lisäksi | |
---|---|
50 g | voita tai |
1/2 ruukkua | salviaa tai |
1/2 ps (à 65 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 833 kJ / 199 kcal |
Rasva | 7,3 g |
josta tyydyttynyttä | 4,1 g |
Hiilihydraatit | 27,1 g |
josta sokereita | 3,5 g |
Proteiini | 6,1 g |
Suola | 1,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Purista punajuuri-perunasose siivilään ja anna valua 15 minuuttia.
Kumoa sose kulhoon. Vatkaa joukkoon keltuainen ja suola. Sekoita seos tasaiseksi ja lisää jauhot kahdessa erässä. Kaada taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa, kunnes taikina on tasaista. Vältä lisäämästä liikaa jauhoja, jotta taikinasta ei tule kumimaista. Ota kuitenkin huomioon, että punajuuri-perunasoseen koostumuksessa voi olla satokausittain vaihteluita, ja voit joutua lisäämään enemmän jauhoja.
Pyöritä taikinasta jauhotetulla alustalla sormenpaksuisia tankoja ja leikkaa tangot noin 2 cm:n paloiksi. Pyöräytä gnocchit haarukan kuperaa puolta vasten, jolloin saat niihin raitakuvion. Ripottele leivinpaperin päälle jauhoja. Aseta gnocchit leivinpaperille odottamaan kypsennystä.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta se suolalla. Keitä gnocchit kypsiksi muutamassa erässä, noin 2–3 minuuttia. Nosta gnocchit reikäkauhalla öljyllä siveltyyn laakeaan astiaan. Voit myös paistaa gnocchit pannulla voissa 3–5 minuuttia välillä käännellen, kunnes pinta on rapea ja gnocchit kypsyneet.
Ruskista voi kattilassa ja nypi joukkoon salvianlehdet. Kuumenna, kunnes lehdet ovat rapeat. Kaada kuuma voi salvianlehtineen gnocchien päälle. Tarjoa gnocchit babypinaatin kanssa.
Onnistuneiden gnocchien taika piilee riittävän pehmeässä taikinassa. Voit myös jättää taikinasta kananmunan pois, mutta gnocchien muotoilu voi silloin olla hieman haastavampaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,59/kpl0,80/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Järvikylä Salvia ruukkuHinta 1,99/kpl
- Pirkka Luomu babypinaatti 65gHinta 1,99/kpl30,62/kg
- Pirkka juuressose 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Suvi lanttusose 1kg SuomiHinta 5,95/kpl5,95/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Pirkka babypinaatti 65gHinta 1,59/kpl24,46/kg
- Pinaatti 70g 1lkHinta 1,89/kpl27,00/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(116 arviota)
- alle 15 min3,4(62 arviota)
- 30 - 60 min4,3(26 arviota)
- yli 60 min4,0(78 arviota)
- alle 30 min3,8(509 arviota)
- yli 60 min3,9(237 arviota)
- yli 60 min4,2(40 arviota)
- yli 60 min4,0(14 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (18 arviota)