PunajuurignocchitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Punajuurignocchit

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Pumpulin pehmeät punajuurignocchit syntyvät oikaisten valmiista punajuuri-perunasoseesta. Ne tarjotaan ruskistetun voin ja rapeiden salvianlehtien kanssa.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

4 annosta
1 pkt (500 g)
 
tai
1
 
kananmunan keltuainen
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
3–5 dl
 
tai

Lisäksi

50 g
 
voita
tai
1/2 ruukkua
 
salviaa
tai
1/2 ps (à 65 g)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
833 kJ / 199 kcal
Rasva
7,3 g
josta tyydyttynyttä
4,1 g
Hiilihydraatit
27,1 g
josta sokereita
3,5 g
Proteiini
6,1 g
Suola
1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Purista punajuuri-perunasose siivilään ja anna valua 15 minuuttia.

Kumoa sose kulhoon. Vatkaa joukkoon keltuainen ja suola. Sekoita seos tasaiseksi ja lisää jauhot kahdessa erässä. Kaada taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa, kunnes taikina on tasaista. Vältä lisäämästä liikaa jauhoja, jotta taikinasta ei tule kumimaista. Ota kuitenkin huomioon, että punajuuri-perunasoseen koostumuksessa voi olla satokausittain vaihteluita, ja voit joutua lisäämään enemmän jauhoja.

Pyöritä taikinasta jauhotetulla alustalla sormenpaksuisia tankoja ja leikkaa tangot noin 2 cm:n paloiksi. Pyöräytä gnocchit haarukan kuperaa puolta vasten, jolloin saat niihin raitakuvion. Ripottele leivinpaperin päälle jauhoja. Aseta gnocchit leivinpaperille odottamaan kypsennystä.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta se suolalla. Keitä gnocchit kypsiksi muutamassa erässä, noin 2–3 minuuttia. Nosta gnocchit reikäkauhalla öljyllä siveltyyn laakeaan astiaan. Voit myös paistaa gnocchit pannulla voissa 3–5 minuuttia välillä käännellen, kunnes pinta on rapea ja gnocchit kypsyneet.

Ruskista voi kattilassa ja nypi joukkoon salvianlehdet. Kuumenna, kunnes lehdet ovat rapeat. Kaada kuuma voi salvianlehtineen gnocchien päälle. Tarjoa gnocchit babypinaatin kanssa.

Onnistuneiden gnocchien taika piilee riittävän pehmeässä taikinassa. Voit myös jättää taikinasta kananmunan pois, mutta gnocchien muotoilu voi silloin olla hieman haastavampaa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,69/kpl
    0,85/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Järvikylä Salvia ruukku
    Hinta 1,89/kpl
  • Pirkka Luomu babypinaatti 65g
    Hinta 1,99/kpl
    30,62/kg
  • Pirkka juuressose 500g
    Hinta 2,79/kpl
    5,58/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Pirkka babypinaatti 65g
    Hinta 1,49/kpl
    22,92/kg
  • Pinaatti 70g 1lk
    Hinta 1,69/kpl
    24,14/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (18 arviota)