Punajuurignocchit
Pumpulin pehmeät punajuurignocchit syntyvät oikaisten valmiista punajuuri-perunasoseesta. Ne tarjotaan ruskistetun voin ja rapeiden salvianlehtien kanssa. Noin 1,65€/annos.*
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1pkt(500 g)Pirkka punajuuri-perunasosetta
- 1kananmunan keltuainen
- 1/2tlsuolaa
- 3-5dlPirkka vehnäjauhoja
Lisäksi
- 50gvoita
- 1/2ruukkuasalviaa
- 1/2ps(à 65 g)Pirkka Luomu babypinaattia
Valmistus
30 - 60 min- Purista punajuuri-perunasose siivilään ja anna valua 15 minuuttia.
- Kumoa sose kulhoon. Vatkaa joukkoon keltuainen ja suola. Sekoita seos tasaiseksi ja lisää jauhot kahdessa erässä. Kaada taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa, kunnes taikina on tasaista. Vältä lisäämästä liikaa jauhoja, jotta taikinasta ei tule kumimaista. Ota kuitenkin huomioon, että punajuuri-perunasoseen koostumuksessa voi olla satokausittain vaihteluita, ja voit joutua lisäämään enemmän jauhoja.
- Pyöritä taikinasta jauhotetulla alustalla sormenpaksuisia tankoja ja leikkaa tangot noin 2 cm:n paloiksi. Pyöräytä gnocchit haarukan kuperaa puolta vasten, jolloin saat niihin raitakuvion. Ripottele leivinpaperin päälle jauhoja. Aseta gnocchit leivinpaperille odottamaan kypsennystä.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta se suolalla. Keitä gnocchit kypsiksi muutamassa erässä, noin 2-3 minuuttia. Nosta gnocchit reikäkauhalla öljyllä siveltyyn laakeaan astiaan. Voit myös paistaa gnocchit pannulla voissa 3-5 minuuttia välillä käännellen, kunnes pinta on rapea ja gnocchit kypsyneet.
- Ruskista voi kattilassa ja nypi joukkoon salvianlehdet. Kuumenna, kunnes lehdet ovat rapeat. Kaada kuuma voi salvianlehtineen gnocchien päälle. Tarjoa gnocchit babypinaatin kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
Onnistuneiden gnocchien taika piilee riittävän pehmeässä taikinassa. Voit myös jättää taikinasta kananmunan pois, mutta gnocchien muotoilu voi silloin olla hieman haastavampaa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Ruokalajit Teemat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi