PunajuurignocchitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Punajuurignocchit

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Pumpulin pehmeät punajuurignocchit syntyvät oikaisten valmiista punajuuri-perunasoseesta. Ne tarjotaan ruskistetun voin ja rapeiden salvianlehtien kanssa.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

4 annosta
1 pkt (500 g)
 
tai
1
 
kananmunan keltuainen
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
3–5 dl
 
tai

Lisäksi

50 g
 
voita
tai
1/2 ruukkua
 
salviaa
tai
1/2 ps (à 65 g)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
849 kJ / 203 kcal
Rasva
7,3 g
josta tyydyttynyttä
4,1 g
Hiilihydraatit
28,5 g
josta sokereita
3,5 g
Proteiini
5,8 g
Suola
1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Purista punajuuri-perunasose siivilään ja anna valua 15 minuuttia.

Kumoa sose kulhoon. Vatkaa joukkoon keltuainen ja suola. Sekoita seos tasaiseksi ja lisää jauhot kahdessa erässä. Kaada taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa, kunnes taikina on tasaista. Vältä lisäämästä liikaa jauhoja, jotta taikinasta ei tule kumimaista. Ota kuitenkin huomioon, että punajuuri-perunasoseen koostumuksessa voi olla satokausittain vaihteluita, ja voit joutua lisäämään enemmän jauhoja.

Pyöritä taikinasta jauhotetulla alustalla sormenpaksuisia tankoja ja leikkaa tangot noin 2 cm:n paloiksi. Pyöräytä gnocchit haarukan kuperaa puolta vasten, jolloin saat niihin raitakuvion. Ripottele leivinpaperin päälle jauhoja. Aseta gnocchit leivinpaperille odottamaan kypsennystä.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta se suolalla. Keitä gnocchit kypsiksi muutamassa erässä, noin 2–3 minuuttia. Nosta gnocchit reikäkauhalla öljyllä siveltyyn laakeaan astiaan. Voit myös paistaa gnocchit pannulla voissa 3–5 minuuttia välillä käännellen, kunnes pinta on rapea ja gnocchit kypsyneet.

Ruskista voi kattilassa ja nypi joukkoon salvianlehdet. Kuumenna, kunnes lehdet ovat rapeat. Kaada kuuma voi salvianlehtineen gnocchien päälle. Tarjoa gnocchit babypinaatin kanssa.

Onnistuneiden gnocchien taika piilee riittävän pehmeässä taikinassa. Voit myös jättää taikinasta kananmunan pois, mutta gnocchien muotoilu voi silloin olla hieman haastavampaa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Hinta 4,55/kpl
    11,37/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,75/kpl
    0,88/kg
  • Pirkka Luomu babypinaatti 65g Roosa nauha
    Hinta 2,19/kpl
    33,69/kg
  • Järvikylä Salvia ruukku
    Hinta 1,89/kpl
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Hinta 3,99/kpl
    7,98/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 2,15/kpl
    2,15/kg
  • Plussa-etu −18 %
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,79/kpl
    0,90/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,19/kpl
  • Pirkka lehtipinaatti 200g pakaste
    Hinta 0,95/kpl
    4,75/kg
  • Pinaatti 70g 1lk
    Etuhinta 1,00/kpl
    14,29/kg
    norm. 1,59/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (18 arviota)