• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Perunagnocchit ja salvia-voikastike

Perunagnocchit ja salvia-voikastike on italialainen klassikkoruoka. Ruoka saa makua tuoreesta salviasta ja valkosipulista sekä parmesaanista. N. 0,50€/annos.
Perunagnocchit ja salvia-voikastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 150 kcal / annos (240g)

Ainekset

5 annosta

Keittämiseen

    • 2lvettä
    • 2tlsuolaa

Salvia-voikastike

    • 3/4dltuoretta salviaa hienonnettuna
    • 2-3valkosipulinkynttä hienonnettuna
    • 2tlsitruunanmehua
    • 1/4tlmustapippuria
    • (ripaussuolaa)

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori perunat ja keitä kypsiksi. Soseuta kuumat perunat perunasurvimella. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
  2. Sekoita perunasoseeseen parmesaaniraaste, suola ja muna. Lisää jauhoja vähitellen samanaikaisesti kädellä vaivaten. Taikinan tulee olla muotoiltavaa mutta melko pehmeää.
  3. Pyöritä taikinasta jauhotetulla alustalla sormenpaksuisia (halkaisija 2 cm) tankoja ja leikkaa tangot noin 1 1/2 cm:n paloiksi. (Pyörittele palat halutessasi palloiksi.) Pyöräytä gnocchit haarukan kuperaa puolta vasten, jolloin saat niihin raitakuvion. Levitä tarjottimelle tai uunipellille leivinpaperi ja ripottele sille jauhoja. Aseta gnocchit leivinpaperin päälle odottamaan kypsennystä.
  4. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta se suolalla. Keitä gnocchit kypsiksi muutamassa erässä, noin 3-5 minuuttia. Nosta gnocchit reikäkauhalla leivinpaperin päälle tai öljyllä siveltyyn laakeaan astiaan.
  5. Sulata voi paistokasarissa. Lisää salvia ja valkosipuli. Kuumenna hetki ja mausta sitruunanmehulla. Lisää kasariin gnocchit ja kääntele ne varovasti kastikkeen joukkoon. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. (Halutessasi paista gnoccheja vielä hetki niin, että ne saavat paistopintaa.) Tarjoa gnocchit ja salvia-voikastike heti parmesaaniraasteen kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Keitetyt gnocchit voi pakastaa. Kuumenna jäiset gnocchit nopeasti kiehuvassa vedessä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 240g100 g

  • 150 kcal633 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja18 g
  • Rasvaa6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 11 arvostelua