Perunagnocchit ja salvia-voikastike
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
1 kg | jauhoisia perunoita (punainen pussi) tai |
2 dl | tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
1 | kananmuna tai |
n. 2 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
Keittämiseen | |
---|---|
2 l | vettä tai |
2 tl | suolaa tai |
Salvia-voikastike | |
75 g | tai |
3/4 dl | tuoretta salviaa hienonnettuna tai |
2–3 | valkosipulinkynttä hienonnettuna tai |
2 tl | sitruunanmehua tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
(ripaus | suolaa) tai |
Lisäksi | |
tai |
Ravintosisältö
Energia | 802 kJ / 192 kcal |
Rasva | 7,6 g |
josta tyydyttynyttä | 4,8 g |
Hiilihydraatit | 23,2 g |
josta sokereita | 0,8 g |
Proteiini | 6,1 g |
Suola | 2,2 g |
Valmistus
Kuori perunat ja keitä kypsiksi. Soseuta kuumat perunat perunasurvimella. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Sekoita perunasoseeseen parmesaaniraaste, suola ja muna. Lisää jauhoja vähitellen samanaikaisesti kädellä vaivaten. Taikinan tulee olla muotoiltavaa mutta melko pehmeää.
Pyöritä taikinasta jauhotetulla alustalla sormenpaksuisia (halkaisija 2 cm) tankoja ja leikkaa tangot noin 1 1/2 cm:n paloiksi. (Pyörittele palat halutessasi palloiksi.) Pyöräytä gnocchit haarukan kuperaa puolta vasten, jolloin saat niihin raitakuvion. Levitä tarjottimelle tai uunipellille leivinpaperi ja ripottele sille jauhoja. Aseta gnocchit leivinpaperin päälle odottamaan kypsennystä.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta se suolalla. Keitä gnocchit kypsiksi muutamassa erässä, noin 3–5 minuuttia. Nosta gnocchit reikäkauhalla leivinpaperin päälle tai öljyllä siveltyyn laakeaan astiaan.
Sulata voi paistokasarissa. Lisää salvia ja valkosipuli. Kuumenna hetki ja mausta sitruunanmehulla. Lisää kasariin gnocchit ja kääntele ne varovasti kastikkeen joukkoon. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. (Halutessasi paista gnoccheja vielä hetki niin, että ne saavat paistopintaa.) Tarjoa gnocchit ja salvia-voikastike heti parmesaaniraasteen kanssa.
Vinkki! Keitetyt gnocchit voi pakastaa. Kuumenna jäiset gnocchit nopeasti kiehuvassa vedessä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 6,99/kpl34,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Peruna jauhoinen harjattuHinta 0,99/kg
- Peruna jauhoinenHinta n. 0,13/kpl1,29/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Järvikylä Salvia ruukkuHinta 1,89/kpl
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,99/kpl37,38/kg
- Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150gHinta 7,35/kpl49,00/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(5 arviota)
- 30 - 60 min4,1(49 arviota)
- yli 60 min4,7(31 arviota)
- yli 60 min4,3(92 arviota)
- 30 - 60 min4,5(2 arviota)
- 30 - 60 min3,7(50 arviota)
- 30 - 60 min
- 30 - 60 min3,8(171 arviota)
Arvostele resepti
- Arja10 kuukautta sittenOikaisin ja käytin Rummon gnoccheja. Keitin niitä pari minuuttia ja lisäsin ne pannulle voiseoksen joukkoon hetkeksi. Saivat siinä väriä ja imivät makua. Maistuivat erinomaisilta.
- t4 vuotta sittenGnoccheista tuli täyttä mössöä, mutta se tuskin oli ohjeen vaan tekijän vika. Salvia-voikastike sen sijaan oli ihanaa, ja sopi mahtavasti myös pastan kanssa.