Perunagnocchit ja salvia-voikastike
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Perunagnocchit ja salvia-voikastike on italialainen klassikkoruoka. Ruoka saa makua tuoreesta salviasta ja valkosipulista sekä parmesaanista.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
5 annosta
1 kg | jauhoisia perunoita (punainen pussi) tai |
2 dl | tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
1 | kananmuna tai |
n. 2 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
Keittämiseen | |
---|---|
2 l | vettä tai |
2 tl | suolaa tai |
Salvia-voikastike | |
75 g | tai |
3/4 dl | tuoretta salviaa hienonnettuna tai |
2–3 | valkosipulinkynttä hienonnettuna tai |
2 tl | sitruunanmehua tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
(ripaus | suolaa) tai |
Lisäksi | |
tai |
Ravintosisältö
Energia | 805 kJ / 193 kcal |
Rasva | 7,7 g |
josta tyydyttynyttä | 4,9 g |
Hiilihydraatit | 23,2 g |
josta sokereita | 0,8 g |
Proteiini | 6 g |
Suola | 2,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Kuori perunat ja keitä kypsiksi. Soseuta kuumat perunat perunasurvimella. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Sekoita perunasoseeseen parmesaaniraaste, suola ja muna. Lisää jauhoja vähitellen samanaikaisesti kädellä vaivaten. Taikinan tulee olla muotoiltavaa mutta melko pehmeää.
Pyöritä taikinasta jauhotetulla alustalla sormenpaksuisia (halkaisija 2 cm) tankoja ja leikkaa tangot noin 1 1/2 cm:n paloiksi. (Pyörittele palat halutessasi palloiksi.) Pyöräytä gnocchit haarukan kuperaa puolta vasten, jolloin saat niihin raitakuvion. Levitä tarjottimelle tai uunipellille leivinpaperi ja ripottele sille jauhoja. Aseta gnocchit leivinpaperin päälle odottamaan kypsennystä.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta se suolalla. Keitä gnocchit kypsiksi muutamassa erässä, noin 3–5 minuuttia. Nosta gnocchit reikäkauhalla leivinpaperin päälle tai öljyllä siveltyyn laakeaan astiaan.
Sulata voi paistokasarissa. Lisää salvia ja valkosipuli. Kuumenna hetki ja mausta sitruunanmehulla. Lisää kasariin gnocchit ja kääntele ne varovasti kastikkeen joukkoon. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. (Halutessasi paista gnoccheja vielä hetki niin, että ne saavat paistopintaa.) Tarjoa gnocchit ja salvia-voikastike heti parmesaaniraasteen kanssa.
Vinkki! Keitetyt gnocchit voi pakastaa. Kuumenna jäiset gnocchit nopeasti kiehuvassa vedessä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 7,29/kpl36,45/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Järvikylä Salvia ruukkuHinta 1,99/kpl
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Peruna jauhoinen pestyHinta 1,29/kg
- Pirkka suomalainen jauhoinen peruna 2kgHinta 2,29/kpl1,15/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,89/kpl36,13/kg
- Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kkHinta 5,69/kpl45,52/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl32,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(5 arviota)
- yli 60 min4,6(14 arviota)
- yli 60 min4,3(101 arviota)
- 30 - 60 min4,0(53 arviota)
- yli 60 min3,7(206 arviota)
- yli 60 min4,1(215 arviota)
- yli 60 min3,2(125 arviota)
- yli 60 min3,7(148 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (78 arviota)
- Arja2 vuotta sittenOikaisin ja käytin Rummon gnoccheja. Keitin niitä pari minuuttia ja lisäsin ne pannulle voiseoksen joukkoon hetkeksi. Saivat siinä väriä ja imivät makua. Maistuivat erinomaisilta.
- t5 vuotta sittenGnoccheista tuli täyttä mössöä, mutta se tuskin oli ohjeen vaan tekijän vika. Salvia-voikastike sen sijaan oli ihanaa, ja sopi mahtavasti myös pastan kanssa.