Perunagnocchit ja salvia-voikastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Perunagnocchit ja salvia-voikastike

  • Annosmäärä5 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Perunagnocchit ja salvia-voikastike on italialainen klassikkoruoka. Ruoka saa makua tuoreesta salviasta ja valkosipulista sekä parmesaanista.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

5 annosta
1 kg
 
jauhoisia perunoita (punainen pussi)
tai
2 dl
 
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai
1
 
kananmuna
tai
n. 2 1/2 dl
 
vehnäjauhoja
tai

Keittämiseen

2 l
 
vettä
tai
2 tl
 
suolaa
tai

Salvia-voikastike

75 g
 
tai
3/4 dl
 
tuoretta salviaa hienonnettuna
tai
2–3
 
valkosipulinkynttä hienonnettuna
tai
2 tl
 
sitruunanmehua
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai
(ripaus
 
suolaa)
tai

Lisäksi

 
tai

Ravintosisältö

Energia
802 kJ / 192 kcal
Rasva
7,6 g
josta tyydyttynyttä
4,8 g
Hiilihydraatit
23,2 g
josta sokereita
0,8 g
Proteiini
6,1 g
Suola
2,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Kuori perunat ja keitä kypsiksi. Soseuta kuumat perunat perunasurvimella. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Sekoita perunasoseeseen parmesaaniraaste, suola ja muna. Lisää jauhoja vähitellen samanaikaisesti kädellä vaivaten. Taikinan tulee olla muotoiltavaa mutta melko pehmeää.

Pyöritä taikinasta jauhotetulla alustalla sormenpaksuisia (halkaisija 2 cm) tankoja ja leikkaa tangot noin 1 1/2 cm:n paloiksi. (Pyörittele palat halutessasi palloiksi.) Pyöräytä gnocchit haarukan kuperaa puolta vasten, jolloin saat niihin raitakuvion. Levitä tarjottimelle tai uunipellille leivinpaperi ja ripottele sille jauhoja. Aseta gnocchit leivinpaperin päälle odottamaan kypsennystä.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta se suolalla. Keitä gnocchit kypsiksi muutamassa erässä, noin 3–5 minuuttia. Nosta gnocchit reikäkauhalla leivinpaperin päälle tai öljyllä siveltyyn laakeaan astiaan.

Sulata voi paistokasarissa. Lisää salvia ja valkosipuli. Kuumenna hetki ja mausta sitruunanmehulla. Lisää kasariin gnocchit ja kääntele ne varovasti kastikkeen joukkoon. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. (Halutessasi paista gnoccheja vielä hetki niin, että ne saavat paistopintaa.) Tarjoa gnocchit ja salvia-voikastike heti parmesaaniraasteen kanssa.

Vinkki! Keitetyt gnocchit voi pakastaa. Kuumenna jäiset gnocchit nopeasti kiehuvassa vedessä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
    Hinta 6,99/kpl
    34,95/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 2,09/kpl
    2,09/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Järvikylä Salvia ruukku
    Hinta 1,89/kpl
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,68/kpl
    3,99/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Peruna jauhoinen pesty/mull Suomi
    Hinta 1,29/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80g
    Hinta 2,99/kpl
    37,38/kg
  • Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kk
    Hinta 5,69/kpl
    45,52/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
    Hinta 1,65/kpl
    1,65/kg
  • Plussa-etu −14 %
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,79/kpl
    0,90/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (1,05/kg)
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 4,29/kpl
    8,58/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,50/kpl
    9,95/kg
  • Sitruuna kg
    Hinta n. 0,44/kpl
    2,29/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,25/kpl
    46,30/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (78 arviota)

  • Arja
    1 vuosi sitten
    Oikaisin ja käytin Rummon gnoccheja. Keitin niitä pari minuuttia ja lisäsin ne pannulle voiseoksen joukkoon hetkeksi. Saivat siinä väriä ja imivät makua. Maistuivat erinomaisilta.
  • t
    4 vuotta sitten
    Gnoccheista tuli täyttä mössöä, mutta se tuskin oli ohjeen vaan tekijän vika. Salvia-voikastike sen sijaan oli ihanaa, ja sopi mahtavasti myös pastan kanssa.