Punasipulihilloke
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Punasipulihilloke maistuu juustojen kanssa tai liharuokien lisäkkeenä. Mainio joululahjavinkki!
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
500 g | punasipulia tai |
1 | kanelitanko tai |
5 | kokonaista neilikkaa tai |
5 | kokonaista mustapippuria tai |
1 1/2 dl | punaviiniä tai |
1/2 dl | tai |
1 1/2 rkl | punaviinietikkaa tai |
1 1/2 dl | tai |
Valmistus
yli 60 min
Kuori ja hienonna punasipulit. Pane neilikat ja mustapippurit maustesiivilään tai teepalloon. Voit myös solmia maustepussin esimerkiksi sideharsosta.
Kiehauta punaviini, mehu ja mausteet. Lisää sipulit ja punaviinietikka. Keitä 10 minuuttia ja poista mausteet.
Lisää hillosokeri ja keitä vielä 20 minuuttia. Kuumenna pestyjä lasitölkkejä 100-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia ja kiehauta kannet vedessä. Jaa hillo kuumiin purkkeihin ja jäähdytä. Valmis hillo säilyy jääkaapissa muutaman viikon ajan.
Tarjoa punasipulihilloke juustojen kanssa. Hilloke sopii hyvin myös liharuokien lisäkkeeksi. (Punasipulihilloketta tulee noin 1/2 litraa).
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka kanelitanko 15gHinta 1,25/kpl83,33/kg
- Meira Neilikka 15g kok pussi mausteHinta 1,45/kpl96,67/kg
- Rajamäen punaviinietikka 0,4lHinta 2,99/kpl7,48/l
- Pirkka mustaherukkamehutiiviste 0,5 lHinta 5,59/kpl10,98/l
- Dansukker Hillosokeri 1kgHinta 2,65/kpl2,65/kg
- Punasipuli ulkomainenHinta n. 0,28/kpl2,79/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Meira kanelitanko 15gHinta 1,89/kpl126,00/kg
- Santa Maria Kaneli kokonainen, pussi 22gHinta 2,15/kpl107,50/kg
- Santa Maria Neilikka kokonainen, pussi 15gHinta 2,29/kpl152,67/kg
- Filos 350ml punaviinietikkaHinta 2,15/kpl6,14/l
- Druvan punaviinietikka 300mlHinta 2,79/kpl9,30/l
- Ekströms Vanhan ajan mustaherukkamehutiiviste 0,58 lHinta 6,29/kpl10,84/l
- Marli perinteinen mustaherukkamehtiiviste 0,5lHinta 6,25/kpl12,30/l
- Dansukker hyytelösokeri multi 370gHinta 1,95/kpl5,27/kg
- Dansukker hillo-marmeladisokeri 330gHinta 1,45/kpl4,39/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,7(26 arviota)
- alle 30 min4,7(33 arviota)
- yli 60 min4,0(2 arviota)
- alle 30 min3,9(36 arviota)
- alle 15 min
- 30 - 60 min3,9(34 arviota)
- yli 60 min3,7(150 arviota)
- yli 60 min3,9(9 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (50 arviota)
- Anneli9 kuukautta sittenPunaviiniä ja punaviinietikkaa ei ollut tilalle Laitoin valkoviinietikkaa ja glögiä. Hyvää tuli.
- Elbe1 vuosi sittenKauanko hilloke säilyy jääkaapissa suljetussa hillopurkissa?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenElbe, valmis hillo säilyy jääkaapissa muutaman viikon ajan.
- Christine5 vuotta sittenjättebra recept--bara fattas att det skulle va på svenska också..alltså båda inhemska språken.
- Satunnainen kokkaaja6 vuotta sittenTodella maukasta, varsinkin jos laittaa pikkuisen Vana Tallin Winter -likööriä sekaan loppuvaiheessa.
- Pexi6 vuotta sittenVariksenmarja korvaa herukkamehun, tulio aivan loistava, itse tuunattu hilloke
- Tuire7 vuotta sittenOmaan makuunni liian imelä, niinpä toisella kerralla vähensin sokerin määrää ja lisäsin etikkaa, toimii :D