Punasipulihilloke
Punasipulihilloke maistuu juustojen kanssa tai liharuokien lisäkkeenä. Mainio joululahjavinkki!
yli 60 min29 kcal / annos
Ainekset
- 500gpunasipulia
- 1kanelitanko
- 5kokonaista neilikkaa
- 5kokonaista mustapippuria
- 1 1/2dlpunaviiniä
- 1 1/2rklpunaviinietikkaa
- 1 1/2dlhillosokeria
Valmistus
yli 60 min- Kuori ja hienonna punasipulit. Pane neilikat ja mustapippurit maustesiivilään tai teepalloon. Voit myös solmia maustepussin esimerkiksi sideharsosta.
- Kiehauta punaviini, mehu ja mausteet. Lisää sipulit ja punaviinietikka. Keitä 10 minuuttia ja poista mausteet.
- Lisää hillosokeri ja keitä vielä 20 minuuttia. Kuumenna pestyjä lasitölkkejä 100-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia ja kiehauta kannet vedessä. Jaa hillo kuumiin purkkeihin ja jäähdytä. Valmis hillo säilyy jääkaapissa muutaman viikon ajan.
- Tarjoa punasipulihilloke juustojen kanssa. Hilloke sopii hyvin myös liharuokien lisäkkeeksi. (Punasipulihilloketta tulee noin 1/2 litraa).
Kategoriat
Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 100 g
- 29 kcal121 kJ
- Proteiinia 0 g
- Hiilihydraatteja6 g
- Rasvaa0 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Kauanko hilloke säilyy jääkaapissa suljetussa hillopurkissa?
Elbe, valmis hillo säilyy jääkaapissa muutaman viikon ajan.
jättebra recept--bara fattas att det skulle va på svenska också..alltså båda inhemska språken.
Todella maukasta, varsinkin jos laittaa pikkuisen Vana Tallin Winter -likööriä sekaan loppuvaiheessa.
Variksenmarja korvaa herukkamehun, tulio aivan loistava, itse tuunattu hilloke
Omaan makuunni liian imelä, niinpä toisella kerralla vähensin sokerin määrää ja lisäsin etikkaa, toimii :D