• Erityisruokavaliot

Karpalochutney

Makean hapan karpalochutney maistuu kalkkunan lisäkkeenä tai juustojen kanssa. N. 0,80€/annos.
Karpalochutney
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

    • 2(400 g)hapanta omenaa (Granny Smith)
    • 2(400 g)päärynää
    • 1/2l(275 g)karpaloita (pakaste)
    • 1(125 g)punasipuli
    • 1appelsiini
    • 1/2rkltuoretta inkivääriä hienonnettuna
    • 1/2dlpunaviinietikkaa
    • 1dlfariinisokeria
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1kanelitanko
    • 2dlhillosokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Lohko omenat ja päärynät ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat ja päärynät pieniksi kuutioiksi. Hienonna kuorittu sipuli. Raasta hyvin pestyn appelsiinin kuori (noin 1/2 rkl) ja purista mehu (noin 1 dl).
  2. Pane kaikki muut ainekset paitsi hillosokeri ja kuivatut karpalot kattilaan. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet, mutta eivät kuitenkaan soseutuneet. Sekoita muutamia kertoja varovasti kypsennyksen aikana.
  3. Lisää hillosokeri ja kuivatut karpalot. Keitä miedolla lämmöllä vielä noin 10 minuuttia. Annostele seos puhtaisiin, kuumennettuihin lasitölkkeihin. Sulje tölkit huolellisesti. Säilytä kylmässä. Chutney on nautittavissa seuraavana päivänä. Tarjoa esimerkiksi kalkkunan kanssa tai juustojen seurana. (Annoksesta tulee noin 9 dl).

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 100 g

  • 45,7 kcal191 kJ
  • Proteiinia0,16 g
  • Hiilihydraatteja10,7 g
  • Rasvaa0,12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1