Appelsiini-maustesilakatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Appelsiini-maustesilakat

Appelsiini-maustesilakat marinoidaan herkullisiksi joulusilakoiksi mausteliemessä, jossa raikas appelsiini kohtaa jouluiset mausteet.

  • 6-8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6-8 annosta
    • 500gtuoreita silakkafileitä
    • 1 1/2dlväkiviinaetikkaa
    • 1dlvettä
    • 2tlsuolaa

Mausteliemi

    • 1(300 g)iso appelsiini
    • 3dlvettä
    • 1 1/2dlruokokidesokeria
    • 1dlväkiviinaetikkaa
    • 7kokonaista maustepippuria
    • 1tlkokonaisia neilikoita
    • 2kanelitankoa
    • 2tähtianista

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa silakkafileet noin 2 cm:n paloiksi puhtaaseen kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa keskenään etikka, vesi ja suola. Sekoita, kunnes suola on liuennut nesteeseen. Kaada etikkaliemi silakkapalojen päälle ja tarkista, että kaikki palat jäävät nestepinnan alapuolelle. Suojaa kelmulla ja nosta jääkaappiin kahdeksi tunniksi.
  2. Pese appelsiini huolellisesti, kuori kuorimaveitsellä appelsiinista oranssi kuori kattilan pohjalle ja purista sitten puolikkaista mehu sekaan. Lisää vesi, sokeri, etikka ja mausteet. Kiehauta ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut seokseen. Anna jäähtyä.
  3. Ota silakkafileepalat huoneenlämpöön ja tarkista, että kalan liha on raakakypsynyt kokonaan valkeaksi. Valuta pois etikkaliemi ja lado puolet silakkafileepaloista puhtaisiin lasipurkkeihin. Kaada päälle puolet mausteliemestä mausteineen. Lisää loput silakkafileet ja mausteliemi. Sulje kannet. Nosta jääkaappiin ja anna maustua viileässä seuraavaan päivään.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua